Više miliona vrijedan karavan sportskih automobile protutnjao ulicama Budve

"Pojedini vozači na vašim putevima naš prolazak su na nekim dionicama očigledno shvatili kao izazov i maltene se upustili u trku sa nama, koja je bila isuviše rizična za njih"
205 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2018. 17:33h

Više miliona vrijedan karavan sportskih automobile protutnjao je ulicama Budve do hotela Splendid - 120 vozača u modelima Ferarija, Lamborđinija, Poršea jutros je napustilo Crnu Goru. Riječ je o reli turi koju je organizovao Street Gasm 2000 iz Holandije.

Moris Harsniker koji je jedan od osnivača ove reli ekipe, kazao je da je riječ o turi koju su počeli u Sloveniji prije tri dana i koja će završiti u Bukureštu nakon 2.000 pređenih milja.

"Crnu Goru smo otkrili tokom jedne od tura po Hrvatskoj i odlučili da moramo da dođemo i namjenski odvozimo tu dionicu. Ono što je atraktivno, osim skupocjenih automobile što vozače iz naše grupe držimo u blagoj neizvjesnosti kada je u pitanju svaka sljedeća destinacija. Ono što znaju jeste odakle krećemo i gdje turu završavamo “, objašnjava Moris.

Iako je ekipa oformljena u Holandiji učesnici su iz Italije, Francuske, Britanije, Belgije, Slovačke ali i SAD. Okuplja ih kažu strast prema avanturi u skupim kolima na neistraženim stazama uz obavezan odmor u lluksuznim hotelima

"Skupa kola su najsigurnija u najskupljim hotelima poput ovoga, a i nama je tu najljepše", naglašava uz osmijeh Moris.

Ovo im je već sedma tura, a Tom koji je predvodi i sve vrijeme u saradnji sa policijom države kroz koju prolaze brine o sigurnosti na putu kaže, kako su zadivljeni zalivom.

Međutim Crna Gora ga je ističe iznenadila ne samo prelijepom prirodom i izazovnim stazama, već i neobičnim ponašanjem ostalih učesnika u saobraćaju dok su prolazili.

"Pojedini vozači na vašim putevima naš prolazak su na nekim dionicama očigledno shvatili kao izazov i maltene se upustili u trku sa nama, koja je bila isuviše rizična za njih. Zaista smo bili iznenađeni koliko su pojedini vozači bili smjeli, bolje rečeno u kako su se opasnu avanturu pokušali upustiti, ali naravno kontrolisali smo situaciju i bili strpljivi. Shvatamo da dosta atraktivno izgledamo na drumu, taj zvuk kojim skrećemo pažnju na sebe i mašine koje vozimo naročito jer smo u koloni, ipak ovo nije reli sa lokalnim vozačima,već uživanje. Uz to mi prikupljamo novac na zabavama koje organizujemo tokom ture u svakom gradu, a koji kasnije podijelimo u humanitarne srvhe", objašnjava Tom.

120 vozača prati još toliko fotografa i snimatelja ali i prijatelja.

"Među nama su brojne poznate ličnosti iz Holandije, poslovnil judi, ljudi koji vladaju društvenim mrežama, DJ –evi, međutim niko sa nama neće da se fotografiše – svi žele fotku sa mašinama koje vozimo –naša kola su zvijezde svake naše ture i to je u svakoj državi isto", objašnjavaju članovi tima.

Nisu željeli da otkriju sljedeće odredište, kao ni to koliko vrijedi njihov vozni park.

"Recimo da nijedan od automobile iz našeg karavana nije ispod 180.000 eura", kroz osmijeh je odgovorio Moris

Galerija

Bonus video: