You Tube omogućava korisnicima da zamagle lica na snimcima

"Omogućićemo korisnicima da zaštite svoja lica u video klipovima koje aploaduju na naš sajt klikom na jedno dugme" kazala je Amadna Konvej
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2012. 07:13h

You Tube će dopustiti svojim korisnicima da zamagle svoja lica prije nego što stave svoj video na taj sajt, saopšteno je iz te kompanije koja je u vlasništvu Google-a.

funkcionerka u toj kompaniji.

Konvej je kazala da građani igraju sve važniju ulogu prenošenju vijesti i obezbjeđivanju video materijala vezanog za ljudska prava širom svijeta, odnosno njihovo kršenje i You Tube osjeća obavezu da im pomogne pružajući im još bolje funkcije na sajtu.

Kako je Konvej saoštila postojaće opcija kojom će moći da se zamagle sva lica na snimku, takođe klikom na jedno dugme, a korisnici će imati mogućnost da pogledaju kako su lica zaštićena prije puštanja videa u javnost.

Ipak, ova opcija ne garantuje da će sva lica biti sakrivena. "Ovo je tehnologija koja se još uvijek razvija, a teško je dektovati sva lica na snimku zbog različitih uglova, svjetlosti, opstrukcija i kvaliteta snimka, tako da je moguća da pojedina lica neće moći da se sakriju", kazala je Konvej.

Bonus video: