YouTube promijenio izgled. Sviđa vam se?

Desna strana ostala je mjesto gdje će YouTube kao i do sada, korisniku predlagati video sadržaje na bazi onoga što je prethodno gledao
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2011. 12:07h

YouTube je dobio novo ruho, zamijenio je bijelu pozadinu sa sivo-crnom, a početna stranica je podijeljena u tri temeljna stupca.

Lijevi stubac omogućuje prilagođavanje ličnim preferencijama korisnika, u pogledu odabira pretplatničkih kanala, a na njemu se mogu pratiti i video aktivnosti korisnikovih prijatelja na mrežama FB Google+.

"Pokušaj naglašavanja kanala nije slučajan, jer dolazi samo nekoliko sedmica nakon što je YouTube pristao na ulaganje od 100 miliona dolara od strane medijskih kuća, poznatih osoba i preduzetnika, kojima je YouTube jedan ob najboljih servisa za oglašavanje", piše index.hr.

U srednjem stupcu će se prikazivati video snimci, a mogućnost izbora i ponude će se zavisiti od odabira kanala na lijevoj strani.

Desna strana ostala je mjesto gdje će YouTube kao i do sada, korisniku predlagati video sadržaje, na bazi onoga što je prethodno gledao.

Bonus video: