Za bolje vodosnabdijevanje 5,6 miliona eura

Predstavnici Regionalnog vodovoda su predstavili plan razvoja tog javnog preduzeća, s posebnim osvrtom na oblast energetske efikasnosti i proširenja mreže vodosnadbijevanja crnogorskog primorja
58 pregleda 0 komentar(a)
regionalni vodovod ipard, Foto: Vlada Crne Gore
regionalni vodovod ipard, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 09.11.2018. 11:50h

Vodosnabdijevanje na crnogorskom primorju biće značajno unaprijeđeno sprovođenjem projekta u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru 2014-2020, ukupne vrijednosti 5,6 miliona eura.

Kako je saopšteno na sastanku direktora preduzeća Regionalni vodovod, Gorana Jevrića, sa zamjenicom glavnog pregovarača-nacionalnom IPA koordinatorkom Ivanom Glišević Đurović, od tog iznosa za Regionalni vodovod, opredijeljeno je oko milion eura.

Predstavnici Kancelarije za evropske integracije su na sastanku, održanom na Izvorištu Bolje sestre, upoznali predstavnike Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje sa mogućnostima njihovog učešća u devet programa prekogranične i transnacionalne saradnje, čiji je dio i Crna Gora.

"Informisali su ih o javnim pozivima za dostavljanje predloga projekata koji su u toku, kao i o onim planiranim u narednom periodu, a u kojima bi mogao učestvovati Regionalni vodovod Crnogorsko primorje", kazali su iz Generalnog sekreterijata Vlade.

Predstavnici Regionalnog vodovoda su predstavili plan razvoja tog javnog preduzeća, s posebnim osvrtom na oblast energetske efikasnosti i proširenja mreže vodosnadbijevanja crnogorskog primorja.

Glišević Đurović je čestitala Jevriću i timu Regionalnog vodovoda na odobrenom tematskom projektu u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru 2014-2020, kojim će, kako je istakla, značajno biti unaprijeđeno vodosnabdijevanje, kao i rad Regionalnog vodovoda.

„Nadam se da će Regionalni vodovod nastaviti da aktivno učestvuje u programima prekogranične i transnacionalne saradnje, u čemu će, kao svi potencijalni korisnici, imati punu podršku Kancelarije za evropske integracije, kao i zaposlenih u zajedničkim sekretarijatima u pripremi i sprovođenju projekata u narednom periodu“, istakla je Glišević Đurović.

Bonus video: