Žabljak: Preventivno-edukativne akcije u organizaciji policije

"Cijela aktivnost podijeljena je hronološki na tri dijela. Kroz kampanju 'Pusti neka zvoni' kontroliše se korišćenje mobilnih telefona tokom vožnje, 'Pojas za sve' ima za cilj korišćenje sigurnosnih pojasa u automobilima a treći segment je posjedovanje zimske opreme na vozilima"
202 pregleda 0 komentar(a)
saobraćajac, saobraćajna policija, Foto: Shutterstock
saobraćajac, saobraćajna policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.11.2018. 11:07h

Žabljačka policija od 15. novembra realizuje jednomjesečnu preventivno-edukativnu akciju u kontroli drumskog saobraćaja baziranu na ponašanja vozača koja su najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda, kaže komandir policijske stanice u Žabljaku Duško Pejović.

"Cijela aktivnost podijeljena je hronološki na tri dijela. Kroz kampanju 'Pusti neka zvoni' kontroliše se korišćenje mobilnih telefona tokom vožnje, 'Pojas za sve' ima za cilj korišćenje sigurnosnih pojasa u automobilima a treći segment je posjedovanje zimske opreme na vozilima", kaže Pejović i dodaje da se aktivnosti sprovode na svim javnim saobraćajnicama.

On napominje cilj akcije nije kažnjavanje za takve prekršaje izuzev u slučajevima ponavljanja prekršaja pa se u tom pravcu vodi evidencija.

Pejović je dodao da je u srijedu obilježen međunarodni dan djeteta posjetom osnovnoj školi u Žabljaku gdje su učenicima prezentovana njihova prava iz konvencije Ujedinjenih nacija o pravima djeteta i ulozi Zaštitnika ljudskih prava i sloboda sa osvrtom na mrežu "Zlatnih savjetnika“, vršnjačkom nasilju i preporukama za sigurno korišćenje interneta.

Bonus video: