Želite li da budete kao Goku?

"HADO" podrazumijeva da igrači nose uređaju za virtuelnu stvarnost na glavi i senzore na rukama, a bore se ispaljivanjem svjetlosnih talasa i vatrenih kugli u virtuelnoj areni
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2017. 22:15h

Kad je u pitanju miks kulture i zabave, Japan je neprevaziđen jer je kombinovao bogatu tradiciju punu drevnih legendi sa sportom, popularnim stripovima i video igrama.

Sada nova generacija izumitelja nastavlja tu tradiciju da kreira "sportove za 21. vijek" uz pomoć tehnologije koja će učiniti da se ljudi osjećaju nadljudski koristeći naprednu opremu.

"Superljudsko sportsko udruženje" iz Tokija je grupa istraživača i dizajnera video igara, a od 2015. su patentirali 12 novih sportova, među kojima je "HADO".

"HADO" podrazumijeva da igrači nose uređaju za virtuelnu stvarnost na glavi i senzore na rukama, a bore se ispaljivanjem svjetlosnih talasa i vatrenih kugli u virtuelnoj areni.

Borba liči na one viđene u igri "Street Fighter" ili popularnom crtanom filmu "Zmajeva kugla".

Neke igre su krajnje jednostavno kao "Borbe kamenom rukom", u kojoj igrači nose ogromne ruke i pokušavaju da izbiju sve male kamenčiće protivniku.

Tu su i neobične trke u specijalnim kolicima kojima se može "driftovati" poput sportskim automobilima i brojne druge koje možete vidjeti u fotogaleriji koju je napravio Rojtersov Kim Kjung Hon.

Galerija

Bonus video: