Baošiću određen pritvor od 30 dana

Baošić je uveden u tužilaštvo uz jake mjere obezbjeđenja a pripadnici policije su mu prije izvođenja iz marice stavili pancir
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2014. 19:03h

Bjelopoljcu Dragoju Baošiću, osumnjičenom za ubistvo Jovana Kosaća iz Herceg Novog, određen je tridesetodnevni pritvor. Odluku je nakon saslušanja donio sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović. Prethodno je Baošić bio na gotovo dvosatnom saslušanju u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Baošić je uhapšen jutros u mjestu Grkavac, na Dragalju, u zaleđu Risna i prvo je doveden u Centar bezbjednosti u Herceg Novom, a potom priveden na saslušanje u Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Baošić je uveden u tužilaštvo uz jake mjere obezbjeđenja a pripadnici policije su mu prije izvođenja iz marice stavili pancir.

Oko zgrade Centra bezbjednosti nalazio se veliki broj pripadnika policije i interventne jedinice, naoružanih dugim cijevima, ali i grupa od dvadesetak revoltiranih građana.

Drago Kosać, otac ubijenog mladića koji je jutros bio ispred zgrade CB kada su priveli Baošića, pitao je “Zašto nisu uhvaćeni pomagači, naručioci i organizatori ubistva?! Jesu li oni mogli da se dovedu, a ne da se poslije osam dana hapsi razbojnik, a ne poslije dva dana. Ne treba da se nalazi uvrijeđena ni tužiteljka, i to treba istražiti. Neka neko odgovara zašto su pušteni organizatori ubistva.

Ja sam znao da će on biti uhapšen do srijede zato što se digao cijeli grad na noge", kazao je Drago Kosać.

On je ranije kazao da da su pored Baošića i braće Bigović koji su bili u njegovom društvu ispred diskoteke Kaza, još trojica “upleteni” u ubistvo.

Otac ubijenog Kosaća ispred zgrade CB Herceg Novi

Organizatori protestne šetnje, koji su prijetili blokadom državnih institucija ukoliko Baošić ne bude uhapšen, najavljuju da se neće smiriti sve dok i saučesnici ne budu lišeni slobode.

Bigovići poznati po remećenju reda i nošenju oružja

Braći Bigović, koja su prije nedjelju dana u klubu “Ka"za” u Herceg Novom učestvovali u tuči u kojoj je ubijen Jovan Kosać, nije prvi put da se, zahvaljujući tužilaštvu, brane sa slobode.

Prema nezvaničnim podacima “Vijesti”iz policije, braća Bigović odranije su poznata inspektorima po nasilništvu i nošenju oružja.

Galerija

Bonus video: