Darko Vlahović osuđen na 16 godina zatvora zbog ubistva Miloša Penda

Znajući da Pendo ima novaca, sa kojim je Vlahović bio u prijateljskim odnosima, te da živi sam u stanu, došao je kod njega u posjetu
255 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2011. 10:42h

Darko R. Vlahović iz Bara, osuđen je na 16 godina zatvora zbog svirepog ubistva Miloša Penda iz Trebinja.

Presudu je danas u Višem sudu u Podgorici izreklo krivično vijeće kojim je predsjedavao sudija Ratko Ćupić.

Prema navodima optužnice Veljka Rutovića, zamjenika višeg državnog tužioca, Darko Vlahović je na svirep način i iz koristoljublja 22. juna 2009. godine oko 13,30 časova u Baru, šrafcigerom ubio Miloša Penda.

Nakon ubistva, okrivljeni je preturao po sobi u kojoj je Pendo živio, te iz omota zdravstvene knjižice, odnio 1.590 eura, a potom izašao iz stana i kojeg je zaključao.

Znajući da Pendo ima novaca, sa kojim je Vlahović bio u prijateljskim odnosima, te da živi sam u stanu, došao je kod njega u posjetu.

Optuženi je iskoristio momenat kada je Pendo izašao iz prostorije u kojoj su sjedjeli, te iz kutije sa alatom, uzeo šrafciger 10-12 cenimetara i pošao za njim.

U optužnici piše da je pošao za njim, te da ga je napao u spavaćoj sobi i više puta ga ubo u vrat, oborivši ga na pod. Pendo je zadobio ubodnu ranu na bočnoj lijevoj strani vrata, od koje je preminuo usljed iskrvavljenja arterije.

Za to vrijeme, stradali je trpio strah i bolove jakog intenziteta.

Okrivljeni Vlahović je nakon toga izvršio premetačinu po sobi, iz metalne kase, koju je obio šrafcigerom i kliještima, oduzeo 1.590 eura, koje su bile u omotu od zdravstvene knjižice.

Okrivljeni je nakon toga izašao iz stana i zaključao ključem koji se nalazio u bravi, piše u optužnici.

Bonus video: