Napad nožem u Budvi: Policija traga za Mirkovićem

Paovićevo stanje je stabilno, ali s obzirom da je u bolnicu dovezen sa arterijskim krvarenjem i dalje je životno ugrožen
414 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2011. 09:30h

Kotoranin Lazo Paović (22) teško je povrijeđen u tuči koja se u cik zore, oko 4.30 časova dogodila na parkingu nedaleko od vrtića u Mediteranskoj ulici, kada ga je nožem više puta u predjelu trbuha ubo Beograđanin Branislav Mirković (24).

Mirković, koji je rođen u Baru, a živi u Beograd odmah nakon tuče pobjegao je u svom automobilu “porše kajen”, crne metalik boje, (BG 053KL), u nepoznatom pravcu, a budvanska policija za njim je raspisala potjernicu.

"Molimo građane da ukoliko primijete ovo lice, o tome obavijeste Upravu policije na broj telefona 122“, apelovali su iz Uprave policije.

Dok policija traga za vozačem luksuznog džipa beogradskih tablica, ljekari se bore za život Paovića, koji je operisan i smješten na odjeljenje Intenzivne njege u kotorskoj bolnici.

Ko je prvi počeo?

Kako saznajemo, pred samo svitanje Paović se sa svojim drugom L. P (22), vraćao iz grada, kada je na parkingu došlo do sukoba sa Beograđaninom, koji je bio sa svojom djevojkom.

Beograđanin ga je ostavio u lokvi krvi, ušao u automobil i pobjegao sa djevojkom u nepoznatom pravcu

Prema jednoj verziji, mladi Kotorani su dobacivali Branislavovoj djevojci, što je razbjesnilo Beograđanina koji je izašao iz automobile i nasrnuo na Paovića, koji ga je udario pesnicom od čega je Mirković pao na asfalt.

Navodno je, nakon pada izvukao nož koji je imao kod sebe i zadao Paoviću više uboda u tijelo. Beograđanin je i Paovićevom drugu zadao povredu nožem, posjekavši ga po ruci – naveli su iz Uprave policije.

Paović je od zadobijenih teških rana kao pokošen pao na asfalt. Beograđanin ga je ostavio u lokvi krvi, ušao u automobil i pobjegao sa djevojkom u nepoznatom pravcu.

Povrijeđeni Paovićev drug je, kako saznajemo, pozvao hitnu pomoć, koja dolazi na mjesto incidenta, hitno ga transportuje u kotorsku Opšu bolnicu, gdje je odmah operisan.

Stanari nisu čuli svađu

Kako saopštavaju iz policije, njegovo stanje je stabilno, ali s obzirom na to da je u bolnicu dovezen sa arterijskim krvarenjem i dalje je bio životno ugrožen. Direktorka kotorske bolnice Edita Starović potvrdila je za “Vijesti” da je Paović nakon operacije smješten u šok sobu.

Ivanović je potvrdio za „Vijesti“ da je mladić zadobio deset ubodnih rana

Svuda na asfaltnoj podlozi na parkingu vidjele su se velike krvave lokve, ostale nakon tuče mladića. Niko od stanara okolnih zgrada nije primijetio šta se u cik zore dešava u samom centru grada, a velika gužva u gradu i činjenica da je trenutno špic sezone, donekle su pomogle Beograđaninu da napusti bez očevidaca lice mjesta.

Uviđaj je uz asistenciju službenika Područne jedinice Budva izvršio istražni sudija Višeg suda Radomir Ivanović u prisustvu zamjenice višeg tužioca Ljiljane Lakić.

Ivanović je potvrdio za „Vijesti“ da je mladić zadobio deset ubodnih rana.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, izvršen je uviđaj, u toku kojeg su izuzeti tragovi koji su poslati Forenzičkom centru na vještačenje.

Pronađen džip

“Službenici Područne jedinice Budva su, oko 18,00 časova, pronašli „porše kajen“, crne metalik boje, registarskih oznaka BG 053 KL, koje je, kako se sumnja, prilikom izvršenja krivičnog djela ubistvo u pokušaju, počinjenog u Budvi oko 04,30 časova, koristio Branislav Mirković", saopštila je sinoć Uprava policije.

Vozilo je pronađeno ispred vile „Spas“ u Budvi, gdje je osumnjičeni Mirković, prema policijskim saznanjima, iznajmio apartman.

Galerija

Bonus video: