Akcija tužilaštva spala na jorgan - Vijesti.me
EPILOG HAPŠENJA CARINIKA I ŠPEDITERA

Akcija tužilaštva spala na jorgan

Šest carinika i špeditera optuženo je da su tražili ili primali poklone ili “drugu korist” i da su “zauzvrat propuštali da pregledaju i utvrde stvarne količine i vrijednosti određene robe”

Igor Marković
Igor Marković (Foto: Savo Prelević)

Službenik Uprave carina Igor V. Marković uslovno je osuđen za primanje mita zbog jednog jorgana, dok su njegove kolege Damir H. Nezirić, Boris V. Janjević, te špediteri Zoran S. Ćupić, Aleksandar M. Grbović i Jonida Ruši oslobođeni optužbi za primanje i davanje mita.

To je prvostepena presuda sudije podgoričkog Osnovnog suda Gorana Đukovića, koji je Markovića osudio uslovno na godinu i po zatvora, ukoliko u sljedeće dvije godine počini novo krivično djelo.

Ostale optužene sud je oslobodio jer je tužiteljka Danka Ivanović Đerić, u završnim riječima, odustala od optužbe zbog nedostatka dokaza.

To je epilog akcije "Mreža", u kojoj su, prije pet godina, po naredbi Specijalnog tužilaštva, uhapšeni šest carinika i špeditera.

Predmet je iz Specijalnog preseljen u podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a izviđaj je trajao više od tri godine.

Šest carinika i špeditera optuženo je da su tražili ili primali poklone ili “drugu korist” i da su “zauzvrat propuštali da pregledaju i utvrde stvarne količine i vrijednosti određene robe”.

Svi su na suđenju negirali krivicu, a Marković je isticao i da je kupio jorgan na rate i platio ga 35 eura. Marković je “Vijestima” rekao da će se žaliti na presudu. 


Najčitanije iz sekcije Zabava