Ako planirate da osnujete porodicu učinite to sa mlađim muškarcem - Vijesti.me
NAUČNICI SA HARVARDA SUGERIŠU:

Ako planirate da osnujete porodicu učinite to sa mlađim muškarcem

Studija koju je predvodila Medicinska škola na Harvardu obuhvatila je 7.753 parova između 30 i 42 godine koji su se podvrgli tretmanima za liječenje neplodnosti između 2000. i 2014. godine

par, ljubav
par, ljubav (Foto: Shutterstock)

Ako planirate da osnujete porodicu istraživači sa Harvarda vam sugerišu da to učinite sa muškarcem znatno mlađim od sebe.

Nova studija zasnovana na 20.000 sprovedenih tretmana za liječenje neplodnosti pokazala je da su žene koje za partnera imaju mlađeg muškarca imale mnogo veću stopu uspjeha od onih koje pored sebe imaju muškarca sličnih godina. 

Zašto? Sperma mlađeg muškarca "ojačava" jajnu ćeliju starija žene, dok je manje vjerovatno da bi to učinio spermatozoid starijeg muškarca. 

Iako se plodnost žene smanjuje sa godinama, starost muškarca je i dalje značajan faktor. 

Studija koju je predvodila Medicinska škola na Harvardu obuhvatila je 7.753 parova između 30 i 42 godine koji su se podvrgli tretmanima za liječenje neplodnosti između 2000. i 2014. godine. 

Takođe je utvrđeno da žene čiji su partneri značajno mlađi od njih imaju veće šanse za uspjeh. Tačnije, žene starosti između 35 i 40 godina koje pored sebe imaju partnera mlađeg od 30 imale su 30 odsto više uspjeha od žena čiji su partneri približnih godina. 

Međutim, za žene koje imaju preko 40 godina, godine partnera nemaju nikakvu ulogu u tome, prenosi B92.


Najčitanije iz sekcije Zabava