Biciklista izrešetao Sašu Markovića? - Vijesti.me
ISTRAGA O LIKVIDACIJI U BUDVI

Biciklista izrešetao Sašu Markovića?

Na video-snimcima sa nadzornih kamera, inspektori su uočili kretanje bicikliste - najprije u naselju Vještica, gdje je nađena puška, a potom ka Budvi kroz pješački tunel na rtu Zavala...

Saša Marković
Saša Marković (Foto: Arhiva "Vijesti")

Policijska istraga o ubistvu nekadašnjeg poslanika   Saše Markovića (47),   usmjerena je na otkrivanje identiteta bicikliste, čije su kretanje na dan ubistva zabilježile kamere  od bečićkog naselja Vještica do Budve.

Nakon što su uzeti video-snimci sa brojnih nadzornih  kamera,  tim budvanskih kriminalističkih inspektora, potpomognut kolegama iz Podgorice, uočio je  kretanje bicikliste - najprije u naselju  Vještica,  gdje je pronađena zapaljena puška sa prigušivačem, a potom ka Budvi  kroz pješački tunel na rtu Zavala.

Poput  brojnih rekreativaca koji svakodnevno  voze od Budve do Rafailovića, biciklista se  uključio  sa Jadranske magistrale, pa kroz hotelski kompleks u Bečićima ušao u pješački tunel na Zavali.

Koga je taksista dovezao?

“Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da su iste kamere, u vrijeme ubistva Budvanina,   u naselju Ivanovići snimile taksi vozilo, koje je mlađu mušku osobu dovezlo nedaleko od krivine gdje je likvidiran nekadašnji funkcioner LSCG-a.

Osim toga, policija pokušava da utvrdi da li sa zločinom ima veze  i  motociklista koji se tada kretao  kroz  Vješticu.

Marković je ubijen u petak, 17. aprila oko 17 časova.

Saša Marković, mjesto ubistva
Saša Marković, mjesto ubistva(Foto: Vuk Lajović)

Ubica je do tančina isplanirao zločin, jer  je nakon ispaljenih hitaca pobjegao pored postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Svim drugim radnim danima tu bi zatekao brojne radnike, ali je ubica najvjerovatnije znao da to postrojenje jedino petkom radi skraćeno - do 13 časova.

Policijski inspektori rekli su nezvanično da svakodnevno češljaju taj teren, kako bi pronašli eventualno još koji trag... Sa desetinama osoba obavljeni su informativni razgovori.

Nakon ubistva Markovića, u Budvi se tokom večernjih sati na ulicama nalaze  pripadnici specijalnih policijskih jednica, koji  su podrška velikoj istrazi u koju je uključeno kompletno ljudstvo Centra bezbjednosti.


Najčitanije iz sekcije Zabava