Blagojević maksimalan, Đukiću derbi 3. kola - Vijesti.me
ŠAH: 70. PRVENSTVO CRNE GORE

Blagojević maksimalan, Đukiću derbi 3. kola

Đukiću je pripao derbi zahvaljujući previdu Luke Draškovića

Luka Drašković
Luka Drašković (Foto: ŠSCG)

Ako se prva dva kola 70. pojedinačnog Prvenstva Crne Goer u šahu mogu nazvati borbenim, onda je 3. kolo u barskom hotelu "Sidro" proteklo u "paklenom" ritmu - bez remija na šest tabli.

U derbiju kola aktuelni prvak Nikola Đukić u zmajevoj varijanti sicilijanske odbrane crnim je figurama pobijedio domaćeg šahistu, Luku Draškovića. Pozicija je bila izuzetno komplikovana ali je Đukić u završnicu ušao sa pješakom više. Drašković je imao odgovor u udaljenom slobodnom pješaku po b liniji, ali je njime napravio potez manje i izmakao mu je remi.

Dragiša Blagojević je slavio i u trećoj partiji prvenstva protiv Predraga Nikača, a bijele figure sjajnom igrom iskoristio je i najstariji crnogorski velemajstor Božidar Ivanović protiv Nenada Karišika. Početni potez značio je i Božidaru Kisiću u partiji sa Arminoim Mušovićem, dok je Aleksandar Tomić porazom bijelim figurama od Baranina Miloša Pečurice, prepustio prvo mjesto na tabeli.

I Blažo Kalezić je crnim fuiigurama slavio protiv Andreja Šukovića, koji je juče remizirao sa Đukićem.

Na tabeli vodi Balgojević sa tri boda, a po pola poena manje imaju Đukić i Kalezić.

Istovremeno se u Pljevljima igra idržavno Prvenstvo u šahu za žene, a članica Omladinac Budućnosti, Tijana Rakić je zabilježila i treći trijumf - bijelim figurama protiv Berine Ajanović.

I Nikolina Koljević je slavila bijelim protiv Nede Bojović, dok je pobjedu crnim figurama izvojevala Mateja Popović protiv Anđele Janjušević.

Jedini remi danas potpisale su Nina Delević i Nevena Radošević.


Najčitanije iz sekcije Zabava