Borci Omladinca sjajni na Svjetskom kupu - Vijesti.me
KARATE

Borci Omladinca sjajni na Svjetskom kupu

Karatisti podgoričkog Omladinca osvojili su dvije zlatne, srebrnu i dvije bronzane medalje na Svjetskom kupu u Umagu

Žarko Raković
Žarko Raković (Foto: Zoran Đurić)

Karatisti podgoričkog Omladinca osvojili su dvije zlatne, srebrnu i dvije bronzane medalje na Svjetskom kupu u Umagu. Na tradicionalno jakom takmičenju svih uzrasta do seniora, nastupilo je 1.400 takmičara iz 57 država.

Zlatne medalje zaslužili su kadet Bojan Bošković i junior Nenad Dulović. Srebro je pripalo mlađem senioru Vuku Popoviću do 84 kilograma, a bronze kadetu Iliji Radonjiću (-70 kg)i trofejnoj mlađoj seniorki Anji Jović (-50). Jović se na seniorskom Evropskom prvenstviu borila za bronzu.

Bošković je do zlata u kategoriji do 70 kilograma došao sa četiri efektne pobjede, dpok je Duloviću za najsjajnije odličje bio potreban meč manje u kategoriuji do 55 kilograma.

Omladinac je na Svjetskom kupu nastupio sa deset takmičara i bio je osmi u generalčnom poretku. Ispred Omladinca plasirale su se reprezentacije Bosne i Hercegovine, Španije, Hrvatske, Italije, Rusije, Srbije i Slovenije.

"Takmičari su odradiuli sjajan posao. Protiv država i to oslabljeni zbog povreda najtrofejnijeg Marija Hodžića, te Balše Miličkovića i Ksenije Rajović, osmo mjesto u generalnom poretku je ravno podvigu", kazao je Žarko Raković, trener Omladinca.


Najčitanije iz sekcije Zabava