\"Bratska ruka\" iz Švajcarske moli da se Amina Kalić pusti na slobodu - Vijesti.me
PISALI VUJANOVIĆU

\"Bratska ruka\" iz Švajcarske moli da se Amina Kalić pusti na slobodu

Oni podsjećaju i na peticiju koju je potpisalo oko pet hiljada Rožajaca, a koja je poslata nadležnima

Amina Kalić
Amina Kalić (Foto: Savo Prelević)

Humanitarna organizacija „Bratska ruka“ iz Švajcarske tražila je od crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića da se založi za puštanje iz pritvora Amine Kalić.

”Mi građani Crne Gore, na privremenom radu u Švajcarskoj, sa velikim interesovanjem putem medija pratimo šta se zbiva u našoj dragoj domovini.

Vijest o hapšenju majke četvoro djece Amine Kalić duboko nas je potresla, te Vam se u ime crnogorskih raseljenika u Švajcarskoj obraćamo sa molbom da se založite za puštanje iz pritvora gospođe Kalić koja se već treću nedjelju nalazi u bjelopoljskom istražnom zatvoru”, stoji u pismu upućenom Vujanoviću koji su potpisali predsjednik i sekretar „Bratske ruke“, Ljutvija Pepić i Šefko Ličina.

Oni podsjećaju i na peticiju koju je potpisalo oko pet hiljada Rožajaca, a koja je poslata nadležnima uz molbu da se razmotri da se Kalićevoj dozvoli da se brani sa slobode ili da joj se stvore drugi uslovi kako bi bila sa svojom djecom koja su trenutno bez ijednog roditelja.

“Apelujemo na Ustavni sud da sugeriše nižim sudskim instancama koje vode ovaj postupak da su ugrožena osnovna ljudska prava i slobode kako majke, tako i četvoro maloljetne djece a koja su zagarantovana Deklaracijom UN i Konvencijom o pravima djeteta što je dovelo do povrede Ustava Crne Gore i osnovnih ljudskih prava”, stoji u dopisu Vujanoviću.

Crnogorska policija uhapsila je 27. jula Mersudina Kalića (54) i Aminu Kalić zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca.

Kalićevi su uhapšeni po nalogu specijalnog tužioca za organizovani kriminal Đurđine Nine Ivanović. Za isto krivično djelo osumnjičen je i Safet Kalić (41), Aminin suprug koji je u bjekstvu, a poznat je kao nekadašnji saradnik "zemunskog klana" u trgovini narkoticima


Najčitanije iz sekcije Zabava