Brusilicom na oca zbog izbora i DPS-a - Vijesti.me
Varnice u Rožajama

Brusilicom na oca zbog izbora i DPS-a

„Dok je Edin u radionici nešto radio brusilicom, otac je došao i upitao ga 'dokle ćeš da glasaš za one fukare iz DPS-a'"

Brusilica
Brusilica (Foto: Shutterstock)

Rožajska policija od prošle subote traga za Edinom Murićem iz naselja Hurije koji je brusilicom nanio teške povrede ocu Ifetu Muriću.

Prema tvrdnjama komšija, svađa između oca i sina se dogodila 24. maja zbog partijskih nesuglasica. Navodno, Ifet je vjernik i podržavao je Bošnjačku demokratsku zajednicu, za razliku od sina koji je planirao da glasa DPS.

„Dok je Edin u radionici nešto radio brusilicom, otac je došao i upitao ga 'dokle ćeš da glasaš za one fukare iz DPS-a'. To je izazvalo žučnu raspravu između oca i sina koji su prethodnih dana pokušavali, svak na svoj način, da utiču na političko uvjerenje onog drugog.

Pritisak je sigurno bio preveliki, čim je Edin, inače miran i povučen, krenuo na oca brusilicom“, ispričao je jedan komšija koji je insistirao da mu se ne pominje ime.

Ifet je sa povredama glave prvo upućen u beransku bolnicu gdje je, prema svjedočenju osoblja, u polusvjesnom stanju za sina izgovarao „a bio je dobar momak“. Potom je prebačen u Klinički centar gdje je njegovo stanje stabilizovano. Incident je prijavljen policiji koja je raspisala lokalnu potjernicu za Edinom. Dva pokušaja policijskih službenika da uzmu izjavu od Ifeta su propala. Prvi, jer je ljekar konstatovao da otac nije u stanju da svjedoči o događaju, a drugi jer je Ifet odbio da govori.


Najčitanije iz sekcije Zabava