Budva: Učiteljica prijetila da će odrobijati učenice? - Vijesti.me
PODNIJETA PRIJAVA POLICIJI

Budva: Učiteljica prijetila da će odrobijati učenice?

Učiteljica navodno upadala u učionice i tražila djevojčice koje su je ogovarale zbog tuče sa koleginicom na Ža b lj a ku

OŠ Stefan Mitrov Ljubiša, Budva
OŠ Stefan Mitrov Ljubiša, Budva (Foto: Vuk Lajović)

Roditelji desetogodišnje učenice Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” prijavili su policiji da je učiteljica S. P. njihovoj kćerki prijetila da će je  prebiti i odrobijati. 

Incident se dogodio minulog ponedjeljka, kada je učiteljica S.P. navodno uletjela u razred kom ne predaje i pitala “ko je ta učenica koja ju je sa drugaricom navodno ogovarala”.

Prema saznanjima “Vijesti” roditelji djevojčice policiji su prijavili da je nastavnica ulazila u dva odjeljenja kojima ne predaje i tražila učenice koje su preričavale priču, da se ljetos, dok su bile u školi na Žabljaku, učiteljica S.P tukla sa svojom koleginicom i vukla je za kosu.

Učiteljica S.P. je tog dana prvo ušla u učinicu kolegnice, sa kojom se navodno tukla na Žabljaku, a potom i učiniocu druge koleginice. 

Prema prijavi to se dogodilo  za vrijeme časa,  oko 8.30 sati. 

“Jedna od djevojčica koju je prethodno uznemiravala ušla je u učiniocu učiteljice koja predaje mome djetetu. Nakon toga je, kako mi je dijete ispričalo, ali i potvrdili drugi roditelji,  ušla bez kucanja u razred i po imenu tražila moje dijete.  I pored toga što je u toku bio čas, ona je ušla  i obratila se mome djetetu riječima - 'pa makar završila u zatvor  ili ludaru  tebe ću prebiti'. Potom je dodala i 'odrobijaću ih'”,  ispričao je roditelj  koji je prijetnje prijavio policiji.

Učiteljica u čiji je razred ušla S. P. prijavila je incident upravi škole, nakon čega je pokrenut disciplinski postupak.

“Učiteljica je uzela pravdu u svoje ruke, bez konsultacija sa direktorom, psihologom, pedagogom... Odlučila je da dijeli pravdu sama, a djeci, kojoj je prijetila nanijela je veliku psihičku štetu”, ispričao je roditelj učenice petog razreda.

“Vijestima” su iz policije potvrdili da istražuju slučaj.  Učiteljica S.P. je nakon incidenta zakazala roditeljski sastanak i roditeljima tvrdila da joj podmeću i da nije prijetila djeci. 

Prema saznanjima lista  o dešavanjima u budvanskoj školi biće upoznato Ministarstvo prosvjete.


Najčitanije iz sekcije Zabava