Buksovci za početak MIT-a - Vijesti.me
OTVOREN FESTIVAL NA CETINJU

Buksovci za početak MIT-a

Da bi MIT učinili dostupnim publici, Kraljevski teatar Zetski dom omogućio je besplatan prevoz tokom trajanja festivala publici iz Podgorice

The Books of Knjige
The Books of Knjige (Foto: facebook)

U Kraljevskom teatru Zetski dom na Cetinju izvođenjem pozorišne emisije nezavisne organizacije The Books of knjige, otvoren je MIT (Montenegro international theatre) festival 2016. godine. Popularni Buksovci  započeli su, ali i zatvaraju MIT sredinom juna upravo zato što njihov rad i pristup publici na najbolji način prikazuju suštinu festivala, njegov društveni angažman i želju da u pozorištu okupi publiku svih generacija, da teatar bude simbol zajedništva u lijepom, nove kreativne porodice, vraćanje korijenima kulture, a cilj bolji čovjek i društvo.

„Buksovci otvaraju i zatvaraju festival jer je za Zetski dom to nova i prva pozorišna emisija na razne važne društvene, umjetničke, lične teme, kojom oni hrabro, satirički, posvećeno i teatarski ulaze u važna suočenja sa publikom. Ova forma je takođe nagrađena od EU jer se smatra inovativnom i osim umjetnike, pokreće i sve generacije koje hrle na susret sa njima”, kazala je umjetnička direktorica Zetskog doma Lidija Dedović povodom otvaranja festivala.

“Publici želim da nam dolazi da zajedno slavimo festival i da zajedno dajemo glas za najinteresantnije programe. Tako postajemo kulturno društvo i nova kreativna porodica”, zaključila je Dedović.

Da bi MIT učinili dostupnim publici, Kraljevski teatar Zetski dom omogućio je besplatan prevoz tokom trajanja festivala publici iz Podgorice. Zborno mjesto za polaske za sve programe MIT-a biće parking ispred tržnog centra Delta city, u 19 sati, a propusnica za ovaj besplatan prevoz biće rezervacija putem telefona na biletarnici Zetskog doma.

Ove godine MIT sačinjavaju izvanredni programi. Publika će imati priliku da pogleda predstave Kraljevskog pozorišta Zetski dom “Leptir” , kao i “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, predstave Crnogorskog narodnog pozorišta i Gradskog pozorišta Podgorica.


Najčitanije iz sekcije Zabava