Bulatović: Katnić i Pažin da se suoče sa odgovornošću - Vijesti.me
ZBOG LOŠEG STANJA U ZEMLJI

Bulatović: Katnić i Pažin da se suoče sa odgovornošću

Član predsjednika Demokratskog fronta je kazao da je DF prije par dana tražio održavanje javne sjednice Odbora za bezbjednost

Predrag Bulatović
Predrag Bulatović (Foto: Savo Prelević)

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF), Predrag Bulatović pozvao je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i ministra pravde i potpredsjednika Vlade Zorana Pažina da se na javnoj sjednici Odbora za bezbjednost suoče sa ličnom odgovornošću za loše stanje u zemlji.

Bulatović je kazao da je DF prije par dana tražio održavanje javne sjednice Odbora za bezbjednost, na kojoj bi funkcionalno najodgovorniji u državi podnijeli informaciju o svom neradu zbog čega su terorizam i mafija na korak da poraze državu.

“Na našu inicijativu imamo ćutanje, počev od predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića i ostalih. Svjedoci smo da umjesto javne rasprave imamo spinovanja javnosti i pokušaj smirivanja opravdanog nezadovoljstva zabrinutih građana agresivnom kampanjom predstavnika vlasti i odsustvom bilo kakvog osjećaja sa njihove strane sopstvene odgovornosti”, naveo je Bulatović u saopštenju.

Pored toga, ističe, postoje pojedinačni napori skrivanja odgovornosti.

“Posebno se tu ističe Katnić za koga pouzdano znamo da je na sjednici Vijeća za bezbjednost označen za najodgovornijeg zbog nerada i kvalifikovan kao politički maneken. On je danas u medijima koje lično drži pod kontrolom naredio da se reprizira njegova izjava sa presa od 3. aprila na kojoj je kritikovana njegova praksa sporazuma o priznanju krivice”, naveo je Bulatović.

Pažin je sinoć kazao kako očekuje da Srbija uhapsi i izruči Svetozara i Miloša Marovića.

Bulatović je naveo da se Pažin, "glavni koordinator progona DF-a", bavi izjavama iz Srbije.

“Iako je lično odgovoran što su pojedinci izbjegli u Srbiju, kao što je slučaj sa Svetozarom Marovićem, a koje ne žele ni Crna Gora ni Srbija da uhapse i privedu. A njegova izjava je licemjerna i bahata, jer smo svjesni da je bio revnosan u ostvarivanju zadataka da se osudi Milan Knežević i nevin ode u zatvor”, zaključio je Bulatović.