Čajem od koprive protiv anemije, upala i prehlade - Vijesti.me
LJEKOVITO BILJE

Čajem od koprive protiv anemije, upala i prehlade

Osobe koje se bore sa viškom kilograma, mogu da koriste koprivu koja stvara osjećaj sitosti i povoljno utiče na regulaciju tjelesne težine

kopriva
kopriva (Foto: Shutterstock)

Ljekoviti čaj od koprive popularan je širom svijeta jer obiluje velikom količinom vitamina, minerala i hlorofila koji jačaju imunitet i pomažu u liječenju raznih bolesti, prehlada i upala.

Ako ste podložni čestim prehladama i upalama, kopriva će vam pomoći da ojačate imunitet, jer je bogata bakrom, vitaminom C, magnezijimom, manganom i cinkom. 

Kopriva sadrži dosta gvožđa, zbog čega se smatra vijernim borcem protiv anemije. Ta bolest često pogađa djecu, adolescentne, trudnice i starije osobe, a gvožđe je jako teško nadoknaditi kroz hranu. Da ne biste uzimali različite tablete, najbolje je da pijete čaj od koprive. 

Osobe koje se bore sa viškom kilograma, mogu da koriste koprivu koja stvara osjećaj sitosti i povoljno utiče na regulaciju tjelesne težine. Pomaže i pri bržem izbacivanju urina, zbog čega se smatra prirodnim čistačem organizma. 

Muškarci mogu da imaju velike koristi od koprive, pošto se ona godinama koristi za liječenje prostate prirodnim putem jer spriječava pojavu malignih tumora na toj žlijezdi. 

Čaj od koprive je odličan i za osobe koje imaju problema sa polenskom groznicom koja prouzrokuje nekontrolisani svrab, iritaciju, crvenilo očiju i kijavicu, prenosi klix.ba.


Najčitanije iz sekcije Zabava