Carević pričao o Jazu i Maroviću? - Vijesti.me
SASLUŠAVALA GA LIDIJA VUKČEVIĆ

Carević pričao o Jazu i Maroviću?

Branilac Dragana Marovića, advokat Zoran Begović kazao je "Vijestima" da je tužiteljka Vukčević predmet označila kao "tajan", tako da nije mogao da saopšti šta je u tužilaštvu kazao Carević

MArko Carević
MArko Carević (Foto: Zoran Đurić)

Vlasnik preduzeća “Carinvest”, Marko - Bato Carević iz Grblja, juče je satima saslušavan u Specijalnom tužilaštvu, u  predmetu koji se  vodi protiv 13 čelnika Budve i tamošnjih biznismena, osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaja oštetili opštinsku kasu za oko deset miliona eura. 

Carević je pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević i advokatima odbrane  izjavu dao  u svojstvu svjedoka.

Advokati juče nijesu željeli da iznose detalje iz njegovog iskaza. 

Branilac  bivšeg potpredsjednika Opštine Budva Dragana Marovića, advokat Zdravko Begović kazao je da je tužiteljka Vukčević  shodno zakonskim odredbama ZKP-a “saopštila da svako iznošenje bilo kakvih podataka i činjenica koje su vezane za predmet i stanje u spisima predmeta, predstavlja krivično djelo odavanje službene tajne i podliježe krivičnom gonjenju".

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” Carević je tužiteljki  detaljno pričao o  zaduženjima njegove firme prilikom izgradnje platoa na plaži Jaz, tvrdeći da je u tom poslu prevaren. 

On je ranije javno kazao da je taj posao dogovorio u maju 2007.  sa tadašnjim predsjednikom odbora za organizaciju koncerta “Rolingstonsa”  Svetozarom Marovićem, visokim funkcionerom DPS-a. 

Carević je prije par godina  tužio    Opštinu Budva, tražeći da mu se  za posao isporuke kamena, kojim je izgrađen plato na Jazu plati oko dva miliona eura. 

Po nalogu Specijalnog tužilaštva prošle sedmice u Budvi su uhapšeni aktuelni i bivši predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović i Rajko Kuljača, savjetnik premijera Aleksandar Tičić, brat Svetozara Marovića Dragan Marović, i Svetozareva kćerka Milena Marović - Bogdanović. Zatim tašta  Svetozarevog sina Miloša Marovića, Dragica Popović, službenica Sekratarijata za investicije, ali i njena koleginica Milojka Kovačević, glavna administratorka Snežana- Žana Šćepanović, seketarka za prostorno planiranje Danijela Marotić, v.d. direktora budvanskog Vodovoda Milenko Medigović, nekadašnji sekretar za zaštitu imovine Novak Klisić.

Uhapšen je i inženjer geodezije Đorđije Pavlović, bivši direktor “Tradeunique Montenegro” Goran Bojanić.  Dan nakon hapšenja Kuljača se nagodio sa Specijalnim tužilaštvom da u postupcima “TQ Plaza” i “Jaz” bude svjedok saradnik.  Ostale uhapšene tužilaštvo tereti da su se udružili  u kriminalnu grupu i  napravili višemilionsku štetu opštinskoj kasi. 

Bojić: Kuljača je zaključio te poslove

Rađenovićev branilac, advokat Vladan Bojić juče je u žalbi na  određivanje pritvora Rađenoviću, napisao da je poslove koje istražuje tužilaštvo potpisao Kuljača, koji je svjedok saradnik u postupku. 

“Nijedno djelo, ni najmanje opasnosti i ni najmanjeg značaja nije nastalo za 4 godine trajanja mandata Rađenovića kao predsjednika Opštine Budva”, napisao je Bojić u žalbi.

Branilac  Medigovića advokat Aleksandar Đurišić rekao je da  tužilaštvo sumnjiči njegovog klijenta da učestvuje u kriminalnoj grupi  “od 2006.   davanjem sugestija, mišljenja i predloga”. “To je nemoguće, jer Medigović 2006. i 2007. nije radio u Opštini. Tu je zaposlen u  septembru 2008.”, kazao je on.


Najčitanije iz sekcije Zabava