Crnogorcima šest zlatnih medalja - Vijesti.me
BALKANSKO PRVENSTVO U DIZANJU TEGOVA

Crnogorcima šest zlatnih medalja

Apsolutni rekord Crne Gore u kategoriji preko 140 kilograma i prvo mjesto u disciplini "bench press" bez opreme, postavio je Dejan Peličić sa 217,5 kilograma

Dizači tegova
Dizači tegova (Foto: Privatna arhiva)

Na Balkanskom prvenstvu u disciplinama "bench press" i "push pull", sa i bez opreme u slovanačkom Tržiću prethodnog vikenda je reprezentacija Crne Gore osvojila šest zlatnih medalja. 
Naši reprezentativci su uz to oborili i tri nacionalna rekorda. U kategoriji do 90 kg za juniore u nadmetanju "bench press" bez opreme Miloš Jeknić se okitio zlatom uz novi crnogorski rekord, koji sada iznosi 195 kilograma.

U kategoriji do 110 kilograma open u "bench press" sa opremom prvo mjesto zauzeo je Miloš Ćećanović sa podignutih 252,5 kilograma. U kategoriji do 125 kilograma za veterane u "bench press", Saša Mašanović je zauzeo prvo mjesto bez opreme sa podignutih 140 kilograma, a bio je zlatni i u nastupu sa opremom zahvaljujući novom crnogorskom rekordu sa 180 podignutih kilograma.

Apsolutni rekord Crne Gore u kategoriji preko 140 kilograma i  prvo mjesto u disciplini "bench press" bez opreme, postavio je Dejan Peličić sa 217,5 kilograma. Peličić je nastupio i u "push pull-u" i isto se okitio zlatom. 

Powerlifting savez Crne Gore zahvalio se Crnogorskom olimpijskom komitetu i preduzeću "Ultimate Nutrition Crna Gora" na pomoći u sportskoj opremi. Naredno takmičenje održaće se 8. novembra na Cetinju.