Crnogorski karatisti žele odbranu titule studentskih svjetskih prvaka - Vijesti.me
UNIVERZITETSKI SPORT

Crnogorski karatisti žele odbranu titule studentskih svjetskih prvaka

Naša ekipa u borbama braniće zlato na Univerzitetskom prvenstvu svijeta u karateu, koje će se od 18. do 22. juna održati u Baru

Univerzitetska karate selekcija
Univerzitetska karate selekcija (Foto: Boris Brnović)

Studentski sportski savez Crne Gore (SSSCG)  predstavio je na konferenciji za novinare spisak aktivnosti u narednim mjesecima, među kojima je najznačajnija 9. Univerzitetsko prvenstvo svijeta u karateu, koje će se od 18. do 22. juna održati u Baru.

Na konferenciji su osim predsjednika Saveza Borisa Sekulića bili Biserka Radulović, članica UO SSSCG i trofejna karatistkinja, te Almir Cecunjanin, član stručnog štaba Univerzitetska karate reprezentacije Crne Gore i osvajač zlatnih medalja sa prethodnog Svjetskog i Evropskog univerzitetskog prvenstva  u karateu.

"Naša ekipa vrijedno se priprema za prvenstvo u Baru, na kojem imamo velika očekivanja ali i obavezu jer branimo titule prvaka Svijeta sa prethodnog šampionata u Bratislavi, i Evropskog univerzitetskog prvenstva u Budimpešti prošle godine. Više nisam student i neću moći da pomognem ekipi u borbama,  a konkurencija će biti velika. Francuska, Turska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Azerbejdžan, Japan i sve bolja Makedonija će biti najveći rivali. U pojedinačnoj konkuzrenciji u borbama najviše očekujem od Ljubiše Mihailovića i Danila Lučića", kazao je Cecunjanin, čiji će klub KK Bar pomoći u tehničkoj organizaciji 7. Univerzitetskog prvenstva svijeta.   

Do sada su učešće najavile 44 selekcije, a za razliku od Evropskog u kojem nastupaju ekipe univerziteta, na Svjetskom prvenstvu iz države može nastupiti samo jedna ekipa i takmičar po kategoriji. Samim tim i konkurencija će biti jača.

"Sve je izvrsno odrađeno i ovaj šampionat će biti najmasovniji, najkvalitetniji i sa najboljom organizacijom. Prethodnih godina smo imali puno uspjeha, medalja i sjajnih rezultata a potrudižćemo se da i na ovom takmičenju na najbolji način promovišemo naš karate i Crnu Goru, i u pojedinačnim, timskim i ekipnim nastupima", istakla je Radulović.

SSSCG  prije takmičenja u Baru sa preko 600 učesnika, očekuje fajnl-for 1. Regionalne univerzitetske lige u košarci, koji će se odigrati u Podgorici 20. i 21. maja. Na završni turnir, uz Univerzitet Crne Gore, plasirali su se univerziteti iz Beograda, Novog Sada i Rijeke.

"Tokom fajnl-fora organizovaćemo okrugli sto "Razvoj univerzitetskog sporta u regiji" sa učešćem ministara sporta iz Srbije i Hrvatske, predstavnicima naše Uprave za mlade i sport, ali i predsjednicima nacionalnih univerzitetskih saveza. Završene su ovogodišnje studentske lige u futsalu i odbojci, u ponedjeljak očekujemo da će u sali Gimnazije "Slobodan Škerović" biti pravi praznici rukometa i košarke u borbama za medalje.Podatak da u našim takmičenjima učešće od 95 odsto uzimaju studenti, planirali smo motivacione treninge za studentkinje. Projekat "3, 4 sad" predviđa devet vikenda treninga u različitim sportovima, a počinje 17. maja "fitnes vikendom". Potom će biti i vikendi u teretani, školi plesa, škole tenisa, košarke, odbojke...", naglasio je Sekulić.

On je podsjetio da će se finalne i utakmice za treće mjesto Luštica Bay studentskih liga u košarci i rukometu odigrati u ponedjeljak, 28. aprila u sali Gimnazije "Slobodan Škerovic u Podgorici.

Satnica odigravanja utakmica:

16:00

Utakmica za treće mjesto LB SLCG u košarci

Univerzitet Mediteran - Elektrotehnički fakultet

17:30

Utakmica za treće mjesto LB SLCG u rukometu

Elektrotehnički fakultet - Univerzitet Donja Gorica

19:00

Finale LB SLCG u rukometu

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje - Ekonomski fakultet

20:30

Finale LB SLCG u košarci

Univerzitet Donja Gorica - Ekonomski fakultet


Najčitanije iz sekcije Zabava