Čurović i Siništaj pred sudom zbog prijetnji Lakićevoj - Vijesti.me
OPTUŽNI PREDLOG

Čurović i Siništaj pred sudom zbog prijetnji Lakićevoj

Čurović i Siništaj optuženi su da su 16. maja na ulici zaustavili novinara "Vijesti" Vladimira Otaševića i iz automobila sasuli niz prijetnji i uvreda na račun njegove koleginice

Dejan Čurović, Ivan Siništaj Facebook
Dejan Čurović, Ivan Siništaj Facebook (Foto: Facebook)

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je optužni predlog protiv Dejana Čurovića (40) i Ivana Siništaja (30), optuženih za ugrožavanje sigurnosti novinarke “Vijesti” Olivere Lakić.

Predmet je u podgoričkom Osnovnom sudu dodijeljen u rad sutkinji Jeleni Perović - Kovačević, kazala je "Vijestima" portparolka Osnovnog suda u Podgorici Ivana Becić.

Čurović i Siništaj optuženi su da su 16. maja, nešto poslije 11 časova, u društvu Ivana Buškovića, osuđenog zbog fizičkog napada na Lakić, i Dragoslava Perazića, na ulici zaustavili novinara "Vijesti" Vladimira Otaševića i iz automobila sasuli niz prijetnji i uvreda na račun njegove koleginice.

Siništaj i Perazić, sa još četiri prjatelja, optuženi su da su lagali kada su na sudu ispričali da je Ivan Bušković s njima igrao fudbal u vrijeme kada je fizički napadnuta Lakić, 7. marta 2012. godine
Incident se dogodio kada se Otašević pješke vraćao iz Osnovnog suda, gdje je trebalo da bude održano ročište "fudbalerima" optuženim za davanje lažnog alibija Ivanu Buškoviću, koji je pravosnažno osuđen zbog napada na Lakić u martu 2012. godine.

Otašević je pred inspektorima i tužiocem detaljno opisao događaj kada se na raskrsnici Ulice Ivana Vujoševića i Bulevera Svetog Petra Cetinjskog, pored njega zaustavio "mercedes" crne boje iz kojeg je Curović uputio uvrede i prijetnje.

On je zamjeniku tužioca kazao da je zapamtio sve detalje događaja i registarske oznake vozila, zahvaljujući čemu je policija za nepunih sat uhapsila četvoricu Zabjelčana.

Obojica su u negirala djelo koje im se stavlja na teret, tvrdeći da nijesu ni sreli novinara Otaševića.

Lakićeva je, nakon incidenta, pred Vučinićem rekla da je veoma uznemirena događajem i činjenicom da se u vozilu nalazio Bušković kojeg, navodi se u zapisniku sa saslušanja, zastupa i štiti savjetnik predsjednika Crne Gore Veselin Veljović, bivši direktor Uprave policije.

Ona to tvrdi, kazala je, jer je Veljović, krajem septembra prošle godine, kazao "da su mu starješine, koje su vodile istragu, saopštile da je Ivan Bušković nevin u zatvoru".

Tužilaštvo je naložilo policiji da izuzme snimke video-nadzora sa objekata u blizini mjesta gdje je došlo do incidenta.

Siništaj i Perazić, sa još četiri prjatelja, optuženi su da su lagali kada su na sudu ispričali da je Ivan Bušković s njima igrao fudbal u vrijeme kada je fizički napadnuta Lakić, 7. marta 2012. godine. Bušković je pravosnažno osuđen zbog tog napada, ali motiv nikada nije utvrđen.

U CB-u dizali noge na sto, pa slike kačili na Fejsbuk

Iako zadržani u pritvoru, dvojica optuženih za ugrožavanje sigurnosti novnarke “Vijesti” u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica osjećali su se, izgleda, kao kod kuće - pozirali su i fotografisali se, a slike “kačili ” na Fejsbuk.

Dok su bili u prostorijama CB-a, na FB profilu Ivana Siništaja objavljena je fotografija na kojoj on i Čurović sjede u policijskoj prostoriji sa nogama podignutim na sto.

Na drugoj fotografiji, koja je na Siništajevom profilu objavljena istog dana, Čurović pozira, dok se u pozadini vidi drugi dio zgrade Uprave policije i parking na kom su policijski automobili.

Obje fotografije nešto kasnije su uklonjene sa FB profila osumnjičenih za ug rožavanje sigurnosti Lakićeve.


Najčitanije iz sekcije Zabava