Da znanje bude mjerilo uspjeha - Vijesti.me
DANAS U 17.30H

Da znanje bude mjerilo uspjeha

U drugoj emisiji kviza Eumetrija gledamo učenike srednjih škola iz Danilovgrada, Šavnika i Rožaja

Eumetrija
Eumetrija (Foto: TV Vijesti screenshot)

Zajedno sa Ninom Marković, danas od 17.30h, utvrdićemo i steći novo znanje iz oblasti EU integracija. Kroz zanimljiv koncept kviza doći ćemo do novih saznanja o evropskoj porodici,  njenoj istoriji, geografiji, kulturi ali i otkriti zanimljive činjenice i najvažnije sportske događaje.

Eumetrija
Eumetrija (Foto: TV Vijesti screenshot)

U ovoj emisiji učesnici će biti:

Tim 1: Gimnazija Petar  I Petrović  Njegoš iz Danilovgrada. Učenici su: Bojović Anastasija, Savić Milena, Gojčević Jelena.  Njihova mentorka je Milena Jelić Šuntić.

Tim 2: Obrazovni centar Šavnik. Učenici su: Božidar Bulatović, Nemanja Jauković, Anđela Delić, a mentroka je Marina Kovačević.

Tim 3: Gimnazija 30. Septembar iz Rožaja. Učenici su: Husović Almasa, Kalač Semina, Kalač Aiša. Mentorka ovog tima je Mirsada Šabotić.  

Eumetrija
Eumetrija (Foto: TV Vijesti screenshot)

Da takmičenje bude fer i korektno pobrinuće se, član žirija koji dolazi iz kolijevke evropske civilizacije i Olimpijskih igara, zemlja mitova i legendi, države sa najviše arheoloških muzeja i sunčanih dana, Ambasador Grčke u Crnoj Gori Sotirios Athanassiou. Žiri takođe čine i Marijana Laković Drašković, pregovaračica za poglavlja 23 i 24 iz Ministarstva pravde, dok će ispred Centra za građansko obrazovanje biti Damir Nikočević.

Da podjestimo da kviz realizuje Centar za građansko obrazovanje (CGO) u saradnji sa TV Vijesti, uz podršku Ministarstva sporta, Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Kancelarije za evropske integracije, Ministarstva prosvjete, EU Info centra i UNDP-ja.

Pratite kviz Eumetrija i izmjerite svoje znanje, danas od 17.30h na programu Televizije Vijesti.


Najčitanije iz sekcije Zabava