Dok su tragali za Šoškićem, Minić i Bojić se čuli triput telefonom - Vijesti.me
suđenje za ubistvo

Dok su tragali za Šoškićem, Minić i Bojić se čuli triput telefonom

U prvoj zvaničnoj verziji stradanja, Šoškić se, navodno, udavio u Limu, a sve povrede po glavi i tijelu posljedica su udaranja o stijene i kamenje u vodi

Vođa dežurne smjene policije u Beranama Milan Minić, ispričao je juče u bjelopoljskom Višem sudu da je sa inspektorom Željkom Bojićem telefonom razgovarao “bar tri puta”, dok je trajala potraga za Miroslavom Šoškićem, koji je pobjegao iz stanice policije.

On je svjedočio u nastavku suđenja beranskim policajcima Bojiću i Adnanu Kožaru, koji se terete da su, kao saizvršioci, ubili sugrađanina Miroslava Šoškića.

Šoškić je iz stanice policije pobjegao 16. decembra 2008. godine, a kasnije je pronađen mrtav.

Minić je ispričao da je bio prisutan kada su inspektori pretresali automobil Šoškića i da je ovaj bio vidno nervozan.

Nakon što su svi ušli u stanicu, on je rekao da su se Bojić i Šoškić vratili da zaključaju automobil.

„Sva moja pažnja, a i ljutnja, bila je usmjerena ka tome što je lice pobjeglo, jer je to bio treći slučaj bjeksta privedenih u poslednjih nekoliko dana”
“Prišao sam do izlaznih vrata i vidio Kožara kako trči prema hotelu 'S'. U tom trenutku me pozvao Bojić i rekao mi da je Šoškić pobjegao. Sa Bojićem sam se čuo bar još tri puta, jer nas je navodio gdje se nalaze. Naišli smo na njega i Kožara za minut – dva, ali Šoškiću nije bilo ni traga, osim njegove jakne koja je bila bačena na zemlju“, ispričao je Minić.

Bivši načelnik CB Berane Novo Veljić, kazao je da je o događaju saznao tek ujutro, kada je došao na posao.

„Sva moja pažnja, a i ljutnja, bila je usmjerena ka tome što je lice pobjeglo, jer je to bio treći slučaj bjeksta privedenih u poslednjih nekoliko dana”, kazao je on.

On je rekao da se ne sjeća ko ga je obavijestio o bjekstvu Šoškića i istakao da tada ništa nije nagovještavalo da će Miroslav završiti tragično.

Kazao je da je sjutradan porodica Šoškić obaviještena da je Miroslav pobjegao i da policija preduzima sve mjere kako bi ga pronašli.

Nakon saznanja o smrti Šoškića, Veljić je, tvrdi, predložio mjere unutrašnje kontrole prema Bojiću i Kožaru, o čemu je obavijestio i osnovnog tužioca u Beranama, a nakon vođenja krivičnog postupka oni su kažnjeni novčano.

Miroslav Šoškić nestao je 17. decembra 2008. godine, bježeći pred policijom.

U prvoj zvaničnoj verziji stradanja, on se, navodno, udavio u Limu, a sve povrede po glavi i tijelu posljedica su udaranja o stijene i kamenje u vodi.

Optužnica je, međutim, uslijedila nakon privatne istrage koju je pokrenuo njegov otac, a tokom koje je, između ostalog, vještačenjem utvrđeno da je smrt bila nasilne prirode.

U optužnici piše da su Bojić i Kožar, poslije nanošenja više teških povreda Šoškiću, natjerali mladića da skoči u Lim.


Najčitanije iz sekcije Zabava