Domaći lijek od koprive: Liječi jetru, nesanicu i poboljšava krvnu sliku - Vijesti.me
NAPRAVITE SAMI

Domaći lijek od koprive: Liječi jetru, nesanicu i poboljšava krvnu sliku

Ako vam fali gvožđa u krvi i osjećate se konstantno umorno, kopriva je ono što vam je potrebno! Ona u svom sastavu ima izobilje gvožđa i uspješno liječi anemiju

kopriva, lijek
kopriva, lijek (Foto: Shutterstock)

Kopriva ima odličan uticaj na gušteraču i umanjuje nivo šećera u krvi. Ova biljka može izliječiti bolesti i upalu urinarnog trakta kao i bolesti zadržavanja urina.

Najlekovitija je u proleće kada je mlada. Lišće koprive je bogato vitaminima A, B, D, E i K, mineralima (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzimima i hlorofilima.

Recept čudotvornog lijeka:

- 1 kg lišća koprive

- 2 limuna

- 2 jabuke

- 1/2 kg meda

- 1 želatin, najbolje je koristiti pektin

Priprema:

Izblendirajte u blenderu zajedno koprivu, jabuke i limunove dok ne dobijete homogenu smjesu.

U smjesu dodajte med i želatin. Smjesu prespite u tople i sterilne tegle. Svaki dan uzimajte dvije supene kašike smjese prije svakog obroka.

Kopriva je najbolje sredstvo za čišćenje krvi i popravljanja krvne slike. Ima dobar uticaj na pankreas i umanjuje nivo šećera u krvi. Ona osim ovoga tretira infekcije urinarnog trakta i pospješuje rad crijevne flore.

Koristi se i za liječenje jetre i žučne kese, lošeg sna, grčeva u stomaku, čireva, plućnih oboljenja...

Ako vam fali gvožđa u krvi i osjećate se konstantno umorno, kopriva je ono što vam je potrebno! Ona u svom sastavu ima izobilje gvožđa i uspješno liječi anemiju, prenosi kucnilekar.com.


Najčitanije iz sekcije Zabava