Ekskluzivno na portalu "Vijesti": Trejler novog filma Nikole Vukčevića - Vijesti.me
ZA NESTRPLJIVE

Ekskluzivno na portalu "Vijesti": Trejler novog filma Nikole Vukčevića

Osnovna priča filma prati tridesetogodišnjeg Stanka, koji se nalazi u iskušenju da prvi put izvrši ubistvo

Nakon prvog dijela snimanja "Dječaka iz ulice Marksa i Engelsa", za nestrpljive filmofile, reditelj Nikola Vukčević pripremio je petominutni trejler, koji će biti postavljen na portalu "Vijesti" večeras u 23 časa.

Kako sam reditelj kaže, ekskluzivni video materijal je montiran paralelno sa snimanjem, a pored uvida u specifičnosti samog snimanja, donosi i nekoliko ključnih scena iz doba prošlosti porodice čiji se život prati u filmu.

Pogledajte i galeriju PODGORIČKA PRIČA >>>

Radnja prvog dijela filma, odvija se u Titogradu, početkom devedesetih godina XX vijeka, dok se u drugom dijelu akteri priče nalaze u današnjoj Podgorici. Nastavak snimanja planira se za kasno proljeće, kada će se ekipa ponovo okupiti, kako bi do kraja oživjeli scenario dramske spisateljice Milice Piletić i reditelja Vukčevića.

Drama “Instant” poznatog srpskog pisca i reditelja Đorđa Miosavljevića, koja je nagrađena na Sterijinom pozorju, poslužila je kao motiv za pisanje scenarija. Podgoričanima je poznata kao pozorišna verzija “Instant seksualno vaspitanje” koju je takođe režirao Vukčević 2009. godine za podgoričko Gradsko pozorište.

Dok čekate trejler, pogledajte foto-animacije sa snimanja

"Ovaj scenario je svojevrsna nadogradnja priče iz predstave, sa nizom osobenosti urbanog duha Podgorice i Titograda. Projekat je dobio drugu nagradu crnogorskog Ministarstva kulture, iz domena kinematografije, za 2010, a predstava se našla u finalu crnogorskog teatarskog Bijenala iste godine”, kazao je reditelj i dodao da bi film trebalo da bude gotov do kraja ove godine.

Osnovna priča, kako kaže Vukčević, prati tridesetogodišnjeg Stanka, koji se nalazi u iskušenju da prvi put izvrši ubistvo:

“U isto vrijeme njegov mlađi brat Vojo (16) treba da vodi ljubav, prvi put. Putevi dva brata će se istog dana ukrstiti nekoliko puta, na neobičan način. Ono što se u startu čini lakim, odnosno teškim, pokazaće svoju suprotnu stranu, a njihov bratski odnos će biti preispitan”, otkrio je reditelj, koji je za sve zainteresovane širi sinopsis i slike postavio na Facebook grupi.

Glavne uloge u ovom filmu tumače poznati glumci iz regiona, Emir Hadžihafizbegović, Nebojša Glogovac i Ana Sofrenović. Pored njih su i mladi crnogorski glumci, studenti Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, Momčilo Otašević i Branka Stanić, koji su prema riječima reditelja, kao nosioci ove filmske priče, ostvarili značajne rezultate, kojima je prethodila temeljna priprema i glumačko rediteljski rad u proteklim mjesecima.

Sa snimanja

Na pitanje da li je tokom snimanja bilo interesantnih situacija, kazao je da mu rediteljski posao ne dozvoljava da ih primijeti.

"Reditelj je uvijek fokusiran na plan snimanja i ne može da osjeti ni atmosferu, niti dogodovštinu na snimanju. To obično tražim kasnije na fotografijama. Vjerujem da se dešava svim rediteljima svijeta da prosto ne prisustvuju snimanju na isti način na koji su bili ostali članovi ekipe i glumci. Oni imaju makar minut više da stvar posmatraju sa strane, dok reditelj nema tu mogućnost, jer je cijelo vrijeme skoncentrisan na ostvarivanje plana", kaže Vukčević, koji se pohvalio da je o filmu, pred početak i tokom snimanja, bilo više od dvjesta medijskih informacija iz čitavog regiona, što je zajedno sa produkcijom doživio kao znak lijepe pažnje.


Najčitanije iz sekcije Zabava