Evo kako da budete neodoljivi - Vijesti.me
SAVJETI

Evo kako da budete neodoljivi

Muškarci jednostavno ne mogu odoljeti ženama koje su srdačne, ne shvataju sve pretjerano ozbiljno, a posebno onima koje se znaju nasmijati kada stvari postanu teške.

Kako možete učiniti sebe super privlačnom, nezavisno o toga kako izgledate?! Kako privući muškarca i zadržati ga u dugoj vezi?! Još jedno veliko je pitanje zbog čega muškarci koji su se činili zainteresovani i s kojima ste bili povezani odlaze.

Nemojte postati pretjerano ozbiljna osoba i stalno se brinuti

Možda vam se to ne čini tako, ali većina žena s vremenom postaje zabrinuta, pretjerano emotivna, povrijeđena i ljuta kada muškarac napravi nešto glupo.

Problem je u tome, što žene imaju svako pravo da se ljute i da se osjećaju kako se osjećaju, ali stalna ozbiljnost narušava ljepotu odnosa, piše Cover magazin.

Muškarci jednostavno ne mogu odoljeti ženama koje su srdačne, ne shvataju sve pretjerano ozbiljno, a posebno onima koje se znaju nasmijati kada stvari postanu teške.

Ako postanete pretjerano ozbiljne, zabrinute ili ne ostavljate dovoljno prostora za zabavu vaš muškarac će se povući i izgubiti interes za vas.

Budite mladi duhom

Većina žena vjeruje da se godinama gube privlačnost zbog toga što se na njihovom licu i tijelu vide godine, međutim gubite privlačnost kada postajete stare u duši.

Biti mlad duhom znači biti neiskvaren, razigran, djetinjast i neopterećen odgovornostima. Većina žena ima mnogo obveza, a to ima snažan efeklat na to kako je doživljavaju muškarci.

To je možda teško shvatiti jer ženama današnjeg društva se ispire mozak time da ako nijesu mlade i savršene kako nemaju šanse privući muškarca. Naravno, ovo nije istina.

Muškarci osjećaju kada je žena svježa i kada se čuva podalje od negativnosti tuđih mišljenja, kao i iscrpljenosti obvezama. Ono za što privlačna žena najviše mari je razigranost. Uvijek se može vidjeti 18-godišnjakinju koja se osjeća kao da joj je 40, ali i 40- godišnjakinju koja se zabavlja kao da joj je 18.

Privlačan govor tijela

Stručnjaci kažu kako se 93 % ukupne komunikacije odvija kroz govor tijela i boju glasa, a tek 7 % riječima. Ako se usredsredite samo na to što govorite zanemarujete 93 % komunikacije.

Smiješite se, uspravite se, lijepo mirišite, budite opušteni…

Izbjegavajte iznošenje negativnih emocija

Sve emocije izražavajte na pozitivan način, pa čak i one negativne. Pozitivne žene privlače muškarce poput magneta.

Nemojte biti nestrpljivi

Većina muškaraca vrlo je zahvalna kada pronađe strpljivu ženu. Nemojte puno forsirati. Prepustite se toku veze i dopustite da se razvija prirodnim putem. Zbog čega je strpljivost toliko privlačna?! Zbog toga što je izrazito rijetka. Svaki muškarac se potajno nada da će pronaći ženu opuštenog pristupa s kojom će se moći opustiti umjesto da se mora s njom takmičiti.

Brinite o sebi i dotjerujte se

Bez obzira što je unutrašnja ljepota važnija, nemojte zanemariti spoljašnju. Zdrava i uredna kosa, lijepa koža, pristajuća šminka, zdrava težina… Ovo su sve stvari koje ne smijete ignoririsati. Većina muškaraca od vas ne očekuje da budete supermodeli, ali morate voditi računa o sebi i svome izgledu.

Nemojte ga trebati, nego ga želite

Mnoge žene brkaju željeti i trebati, a kad muškarci primijete taj osjećaj bježe u suprotnom smjeru. Koja je bitna razlika između trebati i željeti?

Potreba je obveza za drugu osobu. Ako nekoga trebate to znači da ne možete živjeti bez njega, a ako nekoga želite, iako možete živjeti bez njega, to znači da vam se sviđa.


Najčitanije iz sekcije Zabava