"Stranger Things" dobija spinoff

Braća Dafers, Met i Ros, nedavno su potvrdili da će se popularna horor serija završiti sa petom sezonom, ali su obradovali fanove najavom da bi cijela priča mogla dobiti spinoff

2410 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Netflix
Foto: Netflix

Autori serije "Stranger Things" nagovijestili su nastavak priče stanovnika gradića Hokins, nakon završetka posljednje sezone.

Braća Dafers, Met i Ros, nedavno su potvrdili da će se popularna horor serija završiti sa petom sezonom, ali su obradovali fanove najavom da bi cijela priča mogla dobiti spinoff.

U razgovoru za SFX, braća Dafers su priznala da osjećaju kako serija "ima još benzina u rezervoaru", ali da niko, pa čak ni čelnici striming platforme Netflix koja stoji iza "Stranger Things" projekta, ne zna šta sve planiraju.

"Imamo neke ideje. U smislu da planiramo neku vrstu spinoffa ili nastavka serije 'Stranger Things', jer za nas je uvijek bilo značajno da ideja bude dovoljno uzbudljiva da bi željeli sve da ponovimo", pojasnio je Met Dafers.

"Želim da me ideja natjera da pomislim: 'Bože, zaista ovo želim da radim, veoma sam uzbuđen zbog ovoga'. Zato smo bili veoma oprezni u odluci da li da nastavimo dalje ili ne", dodao je on, a zatim se nadovezao njegov brat Ros Dafers.

"Ključna stvar je da osjetimo da je to naša originalna stvar, da ne ponavljamo nešto što smo ve uradili. Mislim da smo smislili nešto veoma uzbudljivo, ali vidjećete", nagovijestio je on.

Glumac Noa Šap, koji tumači lik Vila Bajersa kazao je da je vrlo raspoložen da nastavi saradnju sa braćom Dafers.

"Znam za sebe, a mislim da je tako i sa ostalima. tu smo za sve ideje. Definitivno bi se vratili da radimo na spinoffu ili šta god njih dvojica mogu da smisle", ispričao je on.

Četvrta sezona ove serije podijeljena je na dva dijela, pa će prvi biti dostupan na Netflixu od 27. maja, a drugi od 1. jula. Cijela sezona imaće ukupno devet epizoda. Još uvijek nije poznato kada će početi snimanje pete sezone.

Prije nekoliko dana glavna glumica Mili Bobi Braun opisala je četvrtu sezonu ka najtežu koju je do sada snimila, a dala je i nagovještaj šta bi se moglo desiti njenom liku - Jedanaest.

Kako je ispričala, njen dalji život biće puno drugačiji od onog koji ima Majk Viler (Fin Volfhard) koji je kaže "razigraniji i veseliji".

Bonus video: