Bojana Radulović na True/False festivalu - Vijesti.me
NAJPRESTIŽIJI SJEVERNOAMERIČKI FILMSKI FESTIVAL

Bojana Radulović na True/False festivalu

Svjetska premijera američkog dugometražnog dokumenatarnog filma “A Machine to live in”, na kojem je angažovana crnogorska producentkinja

Scena iz filma
Scena iz filma (Foto: Printscreen)

Svjetska premijera američkog dugometražnog dokumenatarnog filma “A Machine to live in”, na kojem je angažovana i crnogorska producentkinja Bojana Radulović koja iza sebe ima uspješan autorski kreativni dokumentarac “Separation, Vivid dreams”, biće održana na jednom od najprestižnijih sjevernoameričkih filmskih festivala dokumentarnog filma True/False u Kolumbiji koji se održava od 5. do 8. marta ove godine.

Scenario za ovaj projekat potpisuju Joni Goldštajn i Bojana Radulović. Reditelji projekta su Goldštajn i Meredit Zielke, direktor fotografije Endru Benc, montažeri Stefan Oliveira Pita i Iva Radivojević, dok produkciju potpisuje Sebastian Alvarez.

“’A Machine to live in’ je dokumentarni film koji nudi kompleksnu sliku života, poezije i mita smještenih naspram pozadine tehnološki naprednog grada Brazilije”, navodi se u sinopsisu.

Film je nastao u produkciji kompanija Mass Ornament films iz Čikaga i Los Anđelesa i Benz Digitala, uz podršku San Francisco dokumentarnog fonda, Graham Fondacije, Independent Filmmaker projekta, Espera produkcije i grada Luksemburg.


Najčitanije iz sekcije Film/TV