Holivudski glumac spasao dječaka iz prevrnutog automobila - Vijesti.me
NIJE BILO TEŽE POVRIJEĐENIH

Holivudski glumac spasao dječaka iz prevrnutog automobila

Deni Treho ispričao kako je morao da smiri dječaka prije nego što ga je oslobodio

Deni Treho
Deni Treho (Foto: Youtube)

Holivudski glumac Deni Treho, poznat po svojim ulogama u filmovima poput "Mačete", pomogao je u spasavanju dječaka zarobljenog u automobilu koji se prevrnuo u sudaru u Los Anđelesu.

Treho (75) je rekao televizijskoj stanici KABC-TV da je bio na putu ka automehaničaru u četvrti Silmar kada je vidio kako automobil prolazi kroz crveno svjetlo i udara u drugi auto koji se na rasksnici prevrnuo na krov, prenosi agencija Hina.

Dječak koji je bio vezan u sjedištu u zadnjem dijelu auta, kao i njegova baba koja je vozila, bili su zarobljeni u prevrnutom, djelimično smrskanom vozilu.

Treho i žena po imenu Monika Džekson su se udružili kako bi oslobodili dijete prije nego što je na mjesto događaja stigla hitna pomoć. Džekson je upuzala u auto na jednoj strani kako bi otkopčala dječaka, a Treho ga je izvukao s druge strane.

Glumac je rekao da je morao da smiri dječaka prije nego što ga je oslobodio.

"Bio je uspaničen i ja sam rekao OK moramo da upotrijebimo naše supermoći i on je vrisnuo 'Supermoći!' i počeli smo da vičemo 'Supermoći'. Nekako smo se povezali", prisjetio se Treho.

Treho je ostao s dječakom sve dok njegovu baku nisu izvukli spasioci.

KABC-TV javlja da niko nije teže povrijeđen, mada je troje ljudi, među njima i baba i dječak, odvezeno u bolnicu na pregled, prenosi Hina.


Vidi sve komentare