Momčilo Otašević: Jedva čekam zasluženi odmor - Vijesti.me
ZAVRŠIO SNIMANJE SERIJE

Momčilo Otašević: Jedva čekam zasluženi odmor

On je potvrdio njihove ranije izjave, prema kojima je na snimanju bilo veoma zanimljivo, jer su se na setu svakodnevno događale zanimljive situacije

Momčilo Otašević (Novina)
Momčilo Otašević (Novina)

Crnogorski glumac Momčilo Otašević, jedan je od glavnih aktera hrvatske humorističke serije “Kud puklo da puklo” (KPDP), koja se već neko vrijeme emituje u toj zemlji, dok je prikazivanje na televiziji Vijesti počelo nedavno. 

Otašević, kojeg fanovi u susjednoj zemlji sada zovu Damir, zbog lika koji igra,  za Vijesti je kazao da mu je veoma drago što ga gleda i domaća publika.

„Serija je veoma gledana gdje god se prikazuje, što mi je milo s obzirom na to da je ekipa koja je učestvovala u stvaranju uložila maksimum rada i truda. Bio sam zadovoljan kada sam saznao da će se serija prikazivati u Crnoj Gori i stalo mi je do suda publike, ali nisam imao tremu“, rekao je on.

On je dodao da iako je  serija vezana za Liku, njena tema je univerzalna i primjenjiva na cijeli region.

“Zato je serija naišla na dobar prijem“, naveo je mladi glumac, a zatim opisao svoj lik.

„Damir, rendžer u parku prirode, rođen je i odrastao u njemu i taj park je njegov cijeli svijet. Sve dok u taj svijet ne kroči Katarina, Damir živi okružen drugovima, porodicom i životinjama. Ne žali se, čak je vrlo zadovoljan, a sa Katarinom dolaze i problemi“, prepričao je Otašević, koji je na setu provodio vrijeme sa velikim brojem kolega svojih godina.

“Sjajno smo se slagali. Od- ranije sam poznavao Mirnu Medaković, još od 'Budve na pjenu od mora' i 'Zore dubrovačke'. Ostale glumce nisam poznavao, eventualno smo se sretali ponekad...”, priča on.

On je potvrdio njihove ranije izjave, prema kojima je na snimanju bilo veoma zanimljivo, jer su se na setu svakodnevno događale zanimljive situacije.

“Anegdota ima uvijek, svakog dana  na lokaciji se nešto novo događa. Snimali smo na samoj granici sa Slovenijom i nismo imali dometa na telefonima, tako da smo zbog nekorištenja mobilnih u pauzama bili upućeni jedni na druge i šalili se”, kaže on, a zatim otkriva koje anegdote su njemu najdraže.

“Najviše volim one koje na kraju i publika može vidjeti. Na primjer, kad Damir dok trči stvarno pada, što kamera zabilježi, pa takva scena na kraju završi u finalu”, prisjeća se on.

Otašević otkriva da glumci kada se kamere ugase nisu provodili vrijeme uživajući u luksuzu, jer su zaista bili udaljeni od grada.

“S obzirom na to da smo snimali po Žumberku, parku prirode, koji je na  granici sa Slovenijom i po okolnim selima, dosta vremena smo provodili u prirodi. I to nam je godilo svima. Mnogo je ljepše raditi na lokaciji nego u studiju”, istakao je on.

Snimanje serije “Kud puklo da puklo”, završeno je prošle nedjelje, a Otašević je otkrio kakav je osjećaj kada se projekat privede kraju.

“Uglavnom neobičan, nakon 185 dana snimanja, jedva čekaš da završiš, a čim se to desi i sjutra dan se probudiš, razmisljaš: 'A šta sad?'. Tako da su osjećanja pomiješana, kao i nakon pozorišne premijere...”, ispričao je on, a zatim dao odgovor na pitanje “A šta sad?”.

“Već sljedeće nedjelje kreću probe za snimanje filma “Ruske kape” i od 2.  do 12. aprila ću raditi na tome, a onda slijedi zasluženi odmor koji jedva čekam”, kazao je Otašević.

Volim selo i ponosno ističem da sam sa Njeguša, iz Dugoga Dola

Radnja serije “Kud puklo da puklo” odvija se na selu, a Otašević je otkrio da li je poput svog lika i u privatnom životu navikao na boravak u prirodi ili je “gradsko dijete”. 

“Volim sve vezano za selo i ponosno ističem da sam sa Njeguša, iz Dugoga Dola, a kada sam u Crnoj Gori ne prođe sedmica a da ne odem makar na jednu noć tamo, da se nadišem vazduha, da bacim malo slanine na žar i uživam. Vrlo često se okupe momci iz ulice sa kojima sam odrastao i napravimo radnu akciju, jer na selu uvijek ima posla, a nakon napornog rada napravimo feštu”, ispričao je glumac.

On je dodao da je upravo nesnalaženje današnje omladine na selu, glavna poruka serije.

“KPDP je svojevrsna satira i bavi se aktuelnim pitanjima i temama, a kako serija odmiče to će biti sve intenzivnije. Pored evidentnog nesnalaženja mladih u seriji se prepliću teme vezane za materijalnu i duhovnu stranu života na selu i generalno odumiranje sela”, objasnio je on.


Najčitanije iz sekcije Film/TV