Preminuo bolivudski glumac Irfan Kan - Vijesti.me
POZNAT PO ULOZI U FILMU "MILIONER S ULICE"

Preminuo bolivudski glumac Irfan Kan

Kan je u utorak primljen u bolnicu u Mumbaiju nakon što je pretrpio infekciju bubrega

Irfan Kan
Irfan Kan (Foto: Rafiq Maqbool/ AP)

Bolivudski glumac Irfan Kan, koji je širom svijeta poznat po ulogama u filmovima "Milioner s ulice" i "Jurassic Park", preminuo je u 53. godini.

Kan je u utorak primljen u bolnicu u Mumbaiju nakon što je pretrpio infekciju bubrega. Nakon pogoršanja stanja preminuo je u srijedu.

Kan je 2018. godine objavio da mu je dijagnostifikovan neuroendokrini tumor i opisao je svoju borbu s rakom.

"Tužno je što moramo obavijestiti javnost da je Irfan preminuo. Bio je jaka duša, neko ko se borio do samog kraja i ko je nadahnjivao sve koji su mu se približili. Nakon što mu je dijagnostifikovan tumor ubrzo je uzeo život u svoje ruke i borio se u mnogim bitkama koje su uslijedile. Okružen ljubavlju i porodicom za koju se najviše brinuo napustio je ovozemaljsko prebivalište. Molimo se i nadamo da sada počiva u miru", stoji u saopštenju.

Irfan je svoju prvu ulogu snimio 1988. godine u filmu "Salaa Bombay" i postao jedna od najpoznatijih zvijezda u Bolivudu.

Našoj publici poznat je po ulozi inspektora u filmu "Milioner s ulice". Ovaj film je bio nominiran za deset Oscara, a osvojio ih je ukupno osam, uključujući one za najbolji film, najboljeg režisera i najbolji adaptirani scenarij.


Najčitanije iz sekcije Film/TV