Tarantinovih "Podlih osam" kao pozorišna predstava? - Vijesti.me
IDEJA SEMJUELA L. DŽEKSONA

Tarantinovih "Podlih osam" kao pozorišna predstava?

Scene izvan kolibe bi mogle lako da se riješe, ali ono što zabrinjava glumicu Dženifer Džejson Li je kako na sceni dočarati silnu krv iz Tarantinovog vesterna

Kventin Tarantino, Semjuel L. Džekson
Kventin Tarantino, Semjuel L. Džekson (Foto: Reuters)

Glumac Semjuel L. Džekson izjavio je da bi bilo fantastično kada bi novi film Kventina Tarantina "Podlih osam" bio adaptiran za pozorišnu scenu, piše list "Independent".

"Razgovarali smo o tome da predstavu radimo u Londonu. Zapravo moja prvobitna zamisao, o čemu sam razgovarao i sa Kventinom, bila je da predstavu postavimo na scenu Vest enda, napravimo međunarodnu senzaciju i zatim je preselimo na Brodvej", rekao je Džekson.

"Oduvijek sam želio da radim predstavu na Vest endu, ali vidjećemo", dodao je Džekson.

Glumac, koji igra u "Podlih osam", kaže da su dijalozi u Tarantinovom scenariju nadahnjujući  - "kao da se krećete po sceni pred živom publikom".

Radnja filma se najvećim dijelom odvija u kolibi u zavijanom Vajomingu.

Scene izvan kolibe bi mogle lako da se riješe, ali ono što zabrinjava glumicu Dženifer Džejson Li je kako na sceni dočarati silnu krv iz Tarantinovog vesterna.

"Kventin je ozbiljan u vezi sa postavljanjem 'Podlih osam' na pozorišnu scenu. Bila bi to nevjerovatno veče, samo što ćemo morati da smislimo kako da svu tu krv smjestimo", rekla je Li.

Glumačka postava Tarantinovog filma "Ulični psi" izvela je tu priču u pozorištu, ali više kroz čitanje scenarija nego u vidu prave predstave.

"Podlih osam" je Tarantinov osmi film, a nedavno je izjavio da će ih snimiti samo 10, nakon čega će se posvetiti pisanju drama i romana.


Najčitanije iz sekcije Film/TV