Het-trik Nikole Đukića - Vijesti.me
ŠAHOVSKI TURNIR

Het-trik Nikole Đukića

Velemajstor Nikola Đukić iz Podgorice pobjednik je međunarodnog šahovskog turnira Memorijal "Branko Vukmanović"

Velemajstor Nikola Đukić iz Podgorice pobjednik je međunarodnog šahovskog turnira Memorijal "Branko Vukmanović", koji je odigran u Tivtu. To je treći uzastopni trijumf Đukića na ovom Memorijalu. Aktuelni prvak Crne Gore je do prvog mjesta stigao sa 7 poena iz 9 partija.

Toliko bodova su sakupili i velemajstor Dejan Pikula iz Beograda, FIDE majstor Luka Drašković iz Bara i internacionalni majstor Marko Krivokapić iz Nikšića. Po 6,5 poena su osvojili Veljko Draganić, Miloš Perunović, Milan Vukić, Danilo Milanović i Milan Draško.

Najuspješniji veteran je Božidar Ivanović, a najuspješniji omladinac Aleksandar Tomić, dok je najbolje plasirana šahistkinja bila Tijana Blagojević. Najuspješniji predstavnik domaćina je predsjednik ŠK Mimoza, Dragan Popadić.

Dodijeljene su i specijalne nagrade u nižim rejting kategorijama: od 2.100 do 2.200 najbolji je bio Nenad Karišik, a ispod 2.100 Bojan Prijović.

Na turniru je učestvovalo 75 igrača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, od čega 11 velemajstora i 7 internacionalnih majstora, što čini četvrti po redu Memorijal, najmasovnijim i najkvalitetnijim do sada.

Nagrade pobjednicima uručili su potpredsjednik opštine Tivat Krsto Bošković, sekretar ŠK Mimoza Josip Staničić i predsjednik skupštine tivatskog kluba Mato Marović.

Zlatnik sa likom Branka Vukmanovića je sekretaru Staničiću uručila Tamara Vukmanović.

Turnir je igran u multimedijalnoj sali opštine Tivat, tempo igre je bio 15 minuta po igraču, a sudili su Veselin Balšić i Lidija Blagojević.


Najčitanije iz sekcije Zabava