Kamere snimile lice bombaša? - Vijesti.me
SNAŽAN EKSPLOZIV POSTAVLJEN NA VRATIMA “GRANDA”

Kamere snimile lice bombaša?

U trenutku razorne eksplozije u objektu je bio 78-godišnji Miško Bogdanović, noćni čuvar. Njemu je život spasio betonski zid...

Grand, eksplozija
Grand, eksplozija (Foto: Savo Prelević)

Četrdesetak minuta nakon što su posljednji gosti napustili podgorički  “Grand”, plastični eksploziv bukvalno je raznio taj kafić, oštetio brojne automobile, okolne lokale i dio stanova...

Ipak, u trenutku razorne eksplozije u objektu  je bio  78-godišnji Miško Bogdanović,  zaposlen kao  noćni čuvar. 

Njemu je život spasio betonski zid, iza kojeg je slučajno sjeo nakon što je došao na posao... Bogdanović taj posao radi već 15 godina, od otvaranja lokala.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, jedna od nadzornih kamera snimila je napadača kako dolazi do vrata lokala, pored njih spušta kesu u kojoj je vjerovatno bila eksplozivna naprava i odlazi.

“Kamere su najsavremenije, visoke rezolucije i na snimku se  jasno vidi lik bombaša”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Policajci su izuzeli  snimke sa nadzornih kamera,  a tragovi su  poslati  na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Inspektori i forenzičari satima su prethodno obavljali uviđaj.

Isti izvor saopštio je novinaru  da su svi zaposleni, ali i neformalni vlasnici “Granda”  juče  dali izjave u policiji, koju je zanimalo da li na nekoga sumnjaju i šta je mogući motiv napada.

Tragovi eskplozije

U stanu  iznad “Granda” komadi razbijenog  stakla pali su  na ženu koja je spavala. I ona je prošla bez povreda.

Više stanara te i okolnih zgrada, kazali su juče “Vijestima” da ih je eksplozija oko 1.45 sati iza ponoći  praktično izbacila iz kreveta.

Bracanović sa  četvrtog sprata, kazao je da su gotovo svi stanovi djelimično oštećeni. 

“Na nižim spratovima imaju više štete. U stanu iznad kafića,  staklo je palo na moju prijateljicu dok je spavala. Kod njih su izvaljeni venecijaneri, ponegdje i  cokl, zid... Kod nas nije strašno, nama je popucalo šest stakala”, kazao je on. 

Većina stanara tog ulaza juče ujutro  sređivala je  haos koji je ostao iza eksplozije, čisteći ostatke razbijenih stakala i komadiće betona iz stanova i sa terasa. “To je  toliko jaka eksplozija bila, da su mi se prozori  i vrata otvorili. Žalosno je to što se dešava u današnje  vrijeme”, kazao je jedan od stanara. 

Ostatke nakon bombaškog napada čistili su   iz “Granda” i okolnih poslovnih prostora. Bašta lokala oko 14 sati već je bila  otvorena za goste... 

“Grand” posluje  pod firmom "Fendy", a  prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata osnivač i izvršni direktor je Željko Garić. Kao   neformalni vlasnici “Granda” pominju se  Ranko Ubović i Aleksandar Mijajlović.


Najčitanije iz sekcije Zabava