Katnić istražuje što će Mujoviću indeksi i papiri iz policije - Vijesti.me
POLICIJA TOKOM PRETRESA NAŠLA I INDEKS PREDAVAČA NA VIŠOJ ŠKOLI

Katnić istražuje što će Mujoviću indeksi i papiri iz policije

Radi se o visokoškolskim ispravama obrazovnih institucija, koje se nalaze u Crnoj Gori i Srbiji

Vesko Mujović
Vesko Mujović (Foto: Instagram)

Tokom pretresa kuće Veselina Mujovića, službenici policije, navodno, su pronašli i studentski indeks višegodišnjeg predavača u jednoj Višoj školi.

Prema informacijama “Vijesti”, taj indeks nalazio se sa 20-ak drugih indeksa, koji su pronađeni 19. februara u kući uhapšenog.

Radi se o visokoškolskim ispravama obrazovnih institucija, koje se nalaze u Crnoj Gori i Srbiji. Specijalno tužilaštvo provjerava zašto su kod Mujovića bili indeksi.

Predavač je juče kazao novinaru da njegov indeks nije mogao da se nađe kod Mujovića.

"Imam tri indeksa i sva tri indeksa su u mom posjedu. Ako je zaista pronađen indeks sa mojim imenom i prezimenom, to je vjerovatno neka druga osoba ili krivotvoreni indeks", rekao je predavač -  bivši policajac.

"Vijesti" su prije nekoliko dana objavile da se među indeksima pronađenim u kući Mujovića našao i navodno nevažeći indeks jednog od doskorašnjih policijskih šefova.

Mujović je uhapšen 18. februara i osumnjičen da je od funkcionera DPS-a Svetozara Marovića na prevaru uzeo oko 800.000 eura, lažno mu obećavajući bolji tretman u tužilačkim istragama. Marovića sumnjiče da je učestvovao u brojnim malverzacijama u Budvi, kojima je opštinska kasa oštećena za više desetina miliona eura. 

Dio dokaza koje je policija uzela tokom pretresa iz kuće Mujovića 19. februara nestao je u Upravi policije zbog čega su hapšeni inspektori Dalibor Medojević i Nikola Terzić. 

Specijalno tužilaštvo je o tome otvorilo istragu i saslušalo policajace koji su pretresali Mujovićeve objekte na pet lokacija.

"Vijestima” je ranije rečeno u policiji da je nestalo 13 pisama Mujovića, njegova navodna korespondencija sa Milom Đukanovićem i drugim osobama iz javnog i političkog života.

Pretresom su navodno pronađena i pisma u kojima je Mujović objašnjavao kome je i kada pomagao da završi fakultet.

On je brat Ranka Mujovića, nekadašnjeg dekana Pravnog fakulteta. 

Za razliku od ukradenih pisama, indeksi su stigli do Specijalnog tužilaštva i u toku je izviđaj u tom predmetu.

Katnić istražuje kako je Mujović došao do papira iz policije

U kući Veselina Mujovića policija je pronašla i dva dokumenta podgoričkog Višeg tužilaštva iz 2003. godine, koja su preko pisarnice tog suda poslata Centru bezbjednosti Nikšić. U tim dokumentima su uputstva tužioca policiji o tome šta je potrebno da prikupe i kako da postupe u određenoj istrazi.

Ti dokumenti su ukradeni u policiji sa Mujovićevih 13 pisama.

Prema pouzdanim podacima “Vijesti”, Specijalno državno tužilaštvo provjerava, između ostalog, i kako su se ta dva važna dokumenta tužilaštva našla kod osumnjičenog za prevare.

Nezvanični izvor “Vijesti” ranije je kazao da su ta dokumenta, s obzirom na to da ih je tužilaštvo poslalo policiji, što se na  dokumentima jasno vidi, bili u posjedu policije kada su zloupotrijebljeni.


Najčitanije iz sekcije Zabava