Kristina Rakočević izborila i finale u kugli - Vijesti.me
ATLETIKA

Kristina Rakočević izborila i finale u kugli

Najperspekitivnija crnogorska atletičarka, Mojkovčanka Kristina Rakočević se nakon srebra u bacanju diska, plasirala i u finale discipline kugla na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore u kolumbijskom Kaliju

Kristina Rakočević
Kristina Rakočević (Foto: ASCG)

Najperspekitivnija crnogorska atletičarka, Mojkovčanka Kristina Rakočević se nakon srebra u bacanju diska, plasirala i u finale discipline kugla na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore u kolumbijskom Kaliju.

Rakočević je iz prvog hica "upucala" kvalifikacionu normu za finale, pošto je kuglu od tri kilograma bacila na 16.52 metra. Rakočević dalje nije želejela da gubi snagu, već je u dogovoru sa reprezentativnim i klupskim trenerom u AK Tara, Markom Ristićem, propustila naredne dvije serije.

Rakočević je imala peti rezultat u kvalifikacionoj grupi B, u kojoj je najduže bacila Amerikanka Nikoleta Dunbar (17.36 metara). Najbolji rezultat u kvalifuikacijama imala je pobjednica grupe A, Njemica Julija Riter (17.61 metar) .

Najbolji rezultat Rakočevićeve u ovoj disciplini je 18.56 metara i u finalu (2.30 sati večeras iza ponoći) trebaće joj da ponovi tako dobar hitac da bi osvojila medalju, jer je Riter ove sezone bacala pet centimetara manje. U finalu će nastupiti 12 finalistkinja, a norma za ulazak u završnicu je bila 16.50 metara..

Rakočević je u Kaliju ranije danas osvojila prvu, istorijsku medalju za crnogorsku atletiku na šampionatima svijeta za mlađe juniore, pošto je bila srebrna u disku.


Najčitanije iz sekcije Zabava