“Orkanski visovi” prvi put u Srbiji

Protekle godine, na festivalu mediteranskog teatra “Purgatorije” predstava je, jednoglasnom odlukom žirija, nagrađena specijalnim priznanjem za umjetničko dostignuće, a pozorišna publika u Srbiji imaće priliku da je vidi prvi put
420 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz predstave, Foto: Duško Miljanić
Scena iz predstave, Foto: Duško Miljanić
Ažurirano: 03.04.2019. 10:00h

Predstava “Orkanski visovi”, koprodukcijsko ostvarenje festivala “Barski ljetopis” i Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju, gostovaće u pozorištima u Beogradu, Somboru i Novom Sadu, od 7. do 9. aprila, u sklopu svoje prve pozorišne turneje u Srbiji.

Režiju za ovaj komad, rađen po motivima romana Emili Bronte, potpisuje Dora Ruždjak Podolski, renomirana hrvatska rediteljka dok su dramatizacija i dramaturgija povjereni crnogorskoj dramskoj spisateljici Steli Mišković.

Ovaj klasik svjetske književnosti postavljen je na Večernju scenu jubilarnog 30. Barskog ljetopisa 2017. godine, a doživio je ujedno i svoju prvu dramatizaciju na Balkanu. Prema ocjenama pozorišne kritike, u pitanju je komad koji “snagom narativne strukture, izvanrednom glumom i inteligentom režijom zavrijeđuje pažnju publike”.

Na scenama Narodnog pozorišta u Beogradu, Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, 7, 8. i 9. aprila, publika će uživati u glumačkim bravurama Miloša Pejovića i Ane Vučković u ulogama Hitklifa i Keti. Ostale uloge povjerene su: Emiru Ćatoviću, Katarini Krek, Dejanu Ivaniću, Branki Stanić, Jeleni Simić, Danilu Čelebićui Ognjenu Raičeviću.

Protekle godine, na festivalu mediteranskog teatra “Purgatorije” predstava je, jednoglasnom odlukom žirija, nagrađena specijalnim priznanjem za umjetničko dostignuće, a pozorišna publika u Srbiji imaće priliku da je vidi prvi put.

Bonus video: