Noć muzeja otvorena u Bijelom Polju

Prvu nagradu 33. Izložbe radova 11 bjelopoljskih škola dobili su Almedin Mešić, Amina Vreva i Danijela Rakonjac, drugu Anastasija Simović, Aleksa Radović i Vasilije Šćepanović, dok je treće mjesto pripalo Valentini Rečević, Andrei Gutić i Ireni Radović
563 pregleda 0 komentar(a)
Noć muzeja u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Noć muzeja u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.05.2019. 22:19h

Manifestacija Noć muzeja u Bijelom Polju otvorena je izložbom radova bjelopoljskih škola i proglašenjem najboljih radova.

Prvu nagradu 33. Izložbe radova 11 bjelopoljskih škola dobili su Almedin Mešić, Amina Vreva i Danijela Rakonjac, drugu Anastasija Simović, Aleksa Radović i Vasilije Šćepanović, dok je treće mjesto pripalo Valentini Rečević, Andrei Gutić i Ireni Radović.

Radove je ocjenjivao žiri u sastavu: Željko Korać i članovi Luka Joksimović i Vladimir Tvrdišić.

Diplomu za opremljenost i kvalitet radova žiri je dodijelio Osnovnoj školi “Braća Ribar” iz Zatona.

Korać je kazao da je pred žirijem bio težak zadatak i da nagrađeni radovi ne umanjuju kvalitet onih koji nisu nagrađeni.

“Naprotiv, sreća je što ste svi tu i učesnici ste ovog lijepog likovnog izraza. Umjetnost se ne predaje u školi. Ona se njeguje i razvija, poput biljke”, kazao je Korać.

Moderator Dragiša Simović je kazao da djeca imaju pozitivan stav prema likovnom stvaralaštvu i da inspiraciju pronalaze iz vlastite mašte, života ili okruženja.

“Djeca najčešće slikaju toplim bojama, crvenom, žutom i narandžastom, jer su to energične i impulsivne boje. Mališani koriste i hladne boje, čime simbolizuju emocionalnu uravnoteženost", rekao je Simović.

U Noći muzeja promovisana je bibliografija radova Petra Rudića, autora Jova Medojevića.

Uz bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupila je operska pjevačica iz Bara Bojana Pejanović i korepetitor Dejan Krivokapić.

Posjetioci manifestacije mogli su da uživaju u muzejskim zbirkama u kojima se nalazi oko 5 000 predmeta.

Bonus video: