“Engleske svite” u Talinu

Gitaristi Goran Krivokapić i Danijel Cerović u ponedjeljak nastupaju u okviru 13. međunarodnog festivala gitare
206 pregleda 0 komentar(a)
Cerović i Krivokapić, Foto: Privatna arhiva
Cerović i Krivokapić, Foto: Privatna arhiva

Gitaristi Goran Krivokapić i Danijel Cerović u ponedjeljak, 10. juna, nastupiće u Talinu (Estonija), u dvorani Filharmonije u okviru 13. međunarodnog festivala gitare u okviru segmenta “Famous guitar duos”.

Crnogorski dvojac predstaviće se djelima Johana Sebastijana Baha („Engleske svite“ u transkripciji članova dua) i argentinskog kompozitora Astora Pjacole.

Po mišljenju publike i kritike, crnogorski gitaristički prepoznat je kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni danas. Prestižna izdavačka kompanija Naxos objavila je dva CD-a sa Bahovim „Engleskim svitama“ u transkripciji članova dua, a projekat je dobio izvanredne kritike od najuglednijih svjetskih magazina.

Krivokapić i Cerović nastavljaju saradnju sa izdavačkom kućom Naxos sa projektima za solo gitaru i dvije gitare. Krivokapić će snimiti šest Rosinijana Maura Đulijanija, dok je Cerović snimio muziku Silviusa Leoplda Vajsa. U septembru ove godine duo će snimiti CD sa muzikom Astora Pjacole.

Duo ja nastupao u prestižnim dvoranama i na festivalima u Americi, Kanadi, Rusiji, Španiji, Portugalu, Belgiji, Francuskoj, Luksemburgu, Holandiji, Njemačkoj, Poljskoj, Kini i Južnoj Koreji, ali i na brojnim crnogorskim festivalima. U nastavku sezone nastupiće u Kini, Hrvatskoj i Njemačkoj. Krivokapić i Cerović su zaštitna lica francuskog proizvođača žica Savarez.

Bonus video: