Koncert ruskog pijaniste i kompozitora u Petrovcu

Mladi Vitalij Blizniuk predstaviće se večeras u Petrovcu, u 21 čas, u Spomen domu „Crvena komuna”
169 pregleda 0 komentar(a)
Vitalij Blizniuk, Foto: Printscreen
Vitalij Blizniuk, Foto: Printscreen

Koncert ruskog pijaniste i kompozitora Vitalija Blizniuka biće održan danas u 21 čas u Petrovcu, u Spomen domu „Crvena komuna” (JU Muzeji i galerije Budve).

Mladi kompozitor iz Rusije, budvanskoj publici će se predstaviti sa repertoarom koji obuhvata 14 djela, i to: autorsku numeru “Awakening”, “Wind song” Fabricia Paterlinia, ”Among the clouds” koju je sam radio, “High Heels” poznatog Ludovika Enaudija, opet svojom pjesmom “Shards”, a zatim “River flows in you” čiji je autor Yuruma, svoju “Uselessness”, a onda je na repertoaru ponovo Fabricio Paterlini “My piano, the clouds”, opet kompozicija mladog Blizniuka, “First conversation with you”, pa Ludovika Enaudia “Dietro casa”, “Polka dot blouse” Vitalija Blizniuka, a prije njegove numere “Angels were here” izvešće “Porz Goret” Jana Tiersena.

Koncert će zatvoriti izvedbom poznate pjesme “Hallelujah” Leonarda Koena.

Mladi kompozitor, Vitalij Blizniuk, rođen je u Moskvi 1990. godine. Završio je tehnički fakultet u Moskvi i dobio kvalifikaciju inženjera elektronike. Muzikom je počeo da se bavi tokom osnovne škole, a tokom srednje škole i fakulteta nastupao je u bendu. Muzikom je profesionalno počeo da se bavi 2005. godine, a 2017. je napisao svoju prvu kompoziciju. Rad na svom prvom albumu u stilu moderna klasika završio je 2018. godine. Album sadrži deset kompozicija.

Bonus video: