Đenovići: Festival "Mještani mještanima" počinje u ponedjeljak

Festival će otvoriti bend “Mještani”, nakon kojih će se od 22 sata publici, predstaviti mladi beogradski rockabilly bend “Hunting Souls”. Od 23 sata, nastupiće bokeljski blues rock bend “Light under the black mountain”
536 pregleda 0 komentar(a)
Muzika Đenovići
Muzika Đenovići

Festival “Mještani mještanima” počinje u ponedjeljak veče u Đenovićima na platou ispred Doma kulture. Festival će otvoriti bend “Mještani”, nakon kojih će se od 22 sata publici, predstaviti mladi beogradski rockabilly bend “Hunting Souls”. Od 23 sata, nastupiće bokeljski blues rock bend “Light under the black mountain”.

Za drugo veče festivala zakazani su nastupi hercegnovskog benda “P.R.C.” , nakon kojih će se kratkim performansom predstaviti specijalni gost iz Perua. Od 22sata nastupiće bend “El prezidente” koji izvodi autorske hard core rap numere sa frontmenom Lukom Maksimović, poznatijim kao Beli Preletarčević koji je bio i kandidat za predsjednika Srbije.

Mjesna muzika Đenovići koja obilježava vijek postojanja i sviranja i jazz i soul diva Beti Đorđević nastupiće u srijedu, treće i završne večeri festivala.

Pored muzičkog programa biće organizovane i izložbe umjetnika iz Crne Gore i regiona. Slike i crteži Mihaila Ćurčina, Nikole Ćurčina, Jasne Opavski, Bisenije Tereščenko, Borisa Dragojevića, Stefana Vukasovića, kao i gostiju Hercegnovskog strip festivala biće izložene u Domu kulture. Tokom tri dana festivala posjetioci će biti u prilici da prisustvuju i crtanju uživo.

Festival “Mještani mještanima” organizuje grupa Đenovičana, ljubitelja kvalitetne muzike.

Bonus video: