U Herceg Novom otvorena izložba karikatura Gorana Šćekića

Šćekić ističe da je kroz njegove radove uvijek bio zaštićen integritet ličnosti i porodice, a opet, kroz satirični iskaz, autor jasno ukazuje na probleme i njihove uzroke
418 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja izložbe, Foto: Opština Herceg Novi
Sa otvaranja izložbe, Foto: Opština Herceg Novi

Hirurški derem i režem svakoga ko napravi pogrešan potez, a pogotovo iz vladajućih partija. Ne ostajem dužan ni opozicionim liderima, kazao je Goran Šćekić, čija je izložba karikatura otvorena u nedjelju veče u bašti Gradskog muzeja “Mirko Komnenović” u Herceg Novom.

Ističe da je kroz njegove radove uvijek bio zaštićen integritet ličnosti i porodice, a opet, kroz satirični iskaz, autor jasno ukazuje na probleme i njihove uzroke.

Izložbu je otvorila potpredsjednica Opštine Herceg Novi, Danijela Đurović, koja je istakla da su, iako je politika sastavni dio naših života, u odabiru izloženih djela zaobiđena ona koja se tiču dnevno političke stvarnosti, a akcenat stavljen na tradiconalni duh našeg naroda.

“Pred nama su svjedočanstva vremena u kojem živimo, izražena bez negativnih emocija i kroz prizmu humora, a opet, jasno ukazujući na suštinu problema, i kao što sam autor kaže – sa ciljem da „zagriju, upozore i nasmiju“, kazala je Đurović .

Goran Šćekić do sada je objavio više od 10 hiljada karikatura i predstavio se na 16 samostalnih i 10 kolektivnih izložbi širom Evrope.

Bonus video: