Dulse Ponteš: Svaki koncert je nova vrsta ljubavi

Ponteš je zajedno sa Danijel Kasaresom, flamenko gitaristom i Jesi Herediom, kontrabas, nastupila u Herceg Novom, u okviru 14. “Guitar art summer festa”
427 pregleda 0 komentar(a)
Sa nastupa, Foto: Slavica Kosić
Sa nastupa, Foto: Slavica Kosić

Svaki koncert je nova vrsta ljubavi, ljubav je ta koja donese čaroliju, kazala je portugalska diva Dulse Ponteš koja je zajedno sa Danijel Kasaresom, flamenko gitaristom i Jesi Herediom, kontrabas, nastupila u Herceg Novom, na Kanli kuli u okviru 14. “Guitar art summer festa”, u subotu veče.

“Mi sa publikom pokušavamo da razgovaramo i uvijek dobijemo pravu emociju”, kaže Pontešova i dodaje:

“Nas troje činimo ovu fuziju muzike, i velika je razlika u nastupima između ovog sastava i nastupa sa drugim kolegama. Sa Danijelom i Jesijem imam tu slobodu koju mogu da podijelim, a sve ovo što smo izveli večeras ja u sebi nosim godinama. Zbog toga sam toliko uživala u ovom koncertu, a to nije slučaj na svim koncertima i sa drugim kolegama. Izuzimam koncerte koje sam radila sa maestrom Eniom Morikoneom koga jako, jako poštujem”, priča ona.

Kasares objašnjava da je ovaj projekat za njih troje toliko poseban da ne može da ga poredi sa drugim nasupima ili solo koncertima, a Hereida zaključuje da osim tog momenta slobode, igre, zabave, ovakav koncert podrazumijeva da svako od troje muzičara mora da savršeno vlada svojim instrumentom, koje je, u stvari, teško spojiti – kontrabas, klavir i gitara.

Pontešova interpretira mnoge muzičke stilove uključujući pop, folk i klasičnu muziku. Radila je sa Cezarije Evoreom, Bočelijem, Morikoneom, a njena interpretacija pjesme “Canção do Mar” postala je najizvođenija portugalska pjesma svih vremena. Ranije je kazala da je za nju muzika “putovanje, staza, potraga za zvukom koji povezuje duše”.

Bonus video: