Italijanska predstava "Ljudska sramota" otvara FIAT

“Predstava ‘Ljudska sramota’ propituje koliko je različitih vidova ljudske sramote i koje su potencijalne poetske vizije tamo gdje se sramota pretvara u ljepotu
929 pregleda 0 komentar(a)
FIAT počinje večeras
FIAT počinje večeras
Ažurirano: 09.09.2019. 12:04h

Festival internacionalnog alternativnog teatra biće otvoren večeras u Podgorici, u 20 časova kada će u okviru FIAT Fokusa, na Velikoj sceni Kulturno - informativnog centra „Budo Tomović“, svečano otvoriti prva od dvije italijanske predstave „Ljudska sramota“ u produkciji „#Reteteatro41 i Matera-Basilicata 2019, evropska prijestonica kulture“.

Kreaciju i dramaturgiju potpisuju Silvija Gribaudi i Mateo Maffesanti.

“Predstava ‘Ljudska sramota’ propituje koliko je različitih vidova ljudske sramote i koje su potencijalne poetske vizije tamo gdje se sramota pretvara u ljepotu: sramota tijela/sramota drugih/sramota porodice/sramota neuspjeha/sramota seksa/sramota različitosti/sramota...”, navodi se u opisu.

U okviru pratećeg likovnog programa FIAT-a, u dvorištu i Kusleovoj kući će od 9. do 17. septembra biti otvorena i izložba slika Nikole Kovačevića „Fragmenti“, dok će u Pećini Kusleove kuće svoju vizuelno-zvučnu instalaciju „Europa“ predstaviti umjetnica Biljana Mišić.

FIAT iz godine u godinu, postaje prepoznatljiv i po bogatom i eklektičnom muzičkom programu, tako da će prvu festivalsku noć uveličati i koncert poznatog crnogorskog benda „Gospoda Glembajevi“. Večerašnjim koncertom, koji će početi u 22 časa u dvorištu Kusleove kuće, bend će proslaviti tri decenije postojanja.

Nakon koncerta, nastupiće DJ Radio Glava, koji će nas provesti kroz žanrove soula, diska, fanka, hausa, navodi se u najavi.

Bonus video: