Zimska scena „Barskog ljetopisa” počinje sredinom januara

Scenu će otvoriti predstava „Prah“, koprodukcija Narodnog pozorišta Beograd i Šabačkog pozorišta
376 pregleda 0 komentar(a)
Plakat, Foto: Plakat
Plakat, Foto: Plakat

Zimska scena „Barskog ljetopisa“ upotpuniće barsku kulturnu scenu i ove zime, a po treći put će biti otvorena u četvrtak 16. januara. Pod prepoznatljivim sloganom „Četvrtkom u Baru“ sa posebnim akcentom na društvene mreže, program će se odvijati jednom nedjeljno, a iz selekcije pozorišnog, muzičkog, književnog, likovnog i dječjeg segmenta odabrana su po tri programa koji će se realizovati sve do 23. aprila, najavljuju organizatori.

Scenu će otvoriti predstava „Prah“, koprodukcija Narodnog pozorišta Beograd i Šabačkog pozorišta čiju režiju potpisuje crnogorski reditelj Veljko Mićunović a uloge tumače Nataša Ninković i Zoran Cvijanović. Pozorišnu selekciju i ovog puta potpisuje Boris Mišković, a zahvaljujući, iz godine u godinu, sve većem broju pozorišne publike, kompletan pozorišni program Zimske scene će se odigrati u Velikoj sali Doma kulture.

Muzički segment, koji potpisuje selektorka Aleksandra Vojvodić Jovović, biće fokusiran na nacionalnu muzičku scenu.

Takav uređivački impuls pratio je i dr Milun Lutovac, selektor književnog programa „Ljetopisa“, koji će sa početkom Zimske scene započeti saradnju sa Gradskom knjižarom u Baru.

Anastazija Miranović, selektorka likovnog programa, priredila je raznolik sadržaj istovremeno insistirajući na kvalitetu. Samostalne i kolektivne postavke crnogorskih i regionalnih umjetnika oplemeniće Dvorac kralja Nikole, već ustaljenu lokaciju za održavanje ovog segmenta „Barskog ljetopisa“.

Jednako zanimljivo biće i djeci i omladini, koji su neizostavan dio i Zimske scene Festivala, a za koje je poseban program priredila selektorka Vesna Vujošević Labović. Dječji i program za mlade nailazi iznova na dobre reakcije i veliki odziv publike kojoj je namijenjen što dokazuje da je ista jako zainteresovana za kulturno - umjetničke sadržaje.

Bonus video: