Večeras prvi samostalni koncert Petre Lekić

Uz klavirsku pratnju Marije Vujanović, Petra Lekić će izvesti djela iz klasičnog reertoara za flautu
596 pregleda 0 komentar(a)
Petra Lekić, Foto: Privatna arhiva
Petra Lekić, Foto: Privatna arhiva

U Dvorcu kralja Nikole večeras u 19 sati počinje prvi samostalni koncert flautistkinje Petre Lekić iz Bara, studentkinjhe druge godine koncertnog smjera Univerziteta za muziku i teatarske umjetnosti u Beču u klasi profesorice Karin Boneli.

Uz klavirsku pratnju Marije Vujanović, Petra Lekić će izvesti djela iz klasičnog reertoara za flautu.

Rođena u Baru 2000.godine, Petra Lekić je svoje muzičko obrazovanje počela u Muzičkoj školi “Petar II Petrović Njegoš” u klasi profesorice Biljane Dedić. Tokom osnovnog školovanja osvajala brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Prvu godinu srednje škole završava u Školi za mlade talente “Andre Navara” u Podgorici, gdje srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u umjetničkoj školi za muziku i balet "Vasa Pavić",u klasi profesora Borisa Nikčevića.

U tom periodu učestvovala na brojnim državnim i značajnim međunarodnim takmičenjima u Italiji, Sloveniji i Srbiji gdje je uglavnom osvajala prve i druge nagrade, a svirala je i na koncertima združenih simfonijskih orkestara mladih Crne Gore i Albanije.

Nekoliko puta bila je učesnica ljetnjeg muzičkog kampa Ivanova Korita i muzičkog kampa u Toskani, a na bečki Univerzitet za muziku i teatarske umjetnosti primljena je sa 17 godina.

Talentovana barska flautistkinja usavršavala se kod: Paola Tabalionea, Žizele Mašejaki –Beer, Dejana Gavrića, Katarine Vračar, Feliksa Renglija,Hansgeorga Šmajsera i Marine Nenadović. Sa orkestrom Musikverein St.Pöllten, Petra Lekić je svirala i na Božićnom koncertu u Sent Poltenu.

Bonus video: