Piramide i drevni Egipat u Podgorici

Interaktivna izložba za čitavu porodicu biće otvorena 21. februara u Delta sitiju
1383 pregleda 0 komentar(a)
Plakat interaktivne izložbe, Foto: Privatna arhiva
Plakat interaktivne izložbe, Foto: Privatna arhiva

Jedinstvena interaktivna izložba “Piramide i drevni Egipat” biće organizovana u šoping-molu Delta siti, od 21. do 29. februara.

Ovaj događaj osmišljen je da zabavi čitavu porodicu predstavlja jedinstveni edukativni program koji će sve goste Delta sitija u pravom smislu te riječi odvesti u drugu zemlju i vrijeme.

„Vjerujem da smo naše goste, posjetioce i kupoholičare navikli na potpuno drugačije vrste događaja, na interaktivne i edukativne međunarodne izložbe, kakva je upravo i ova, ‘Piramide i drevni Egipat’. Delta siti još jednom ide korak dalje u organizaciji autentičnih manifestacija koje se zaista ne mogu vidjeti nigdje drugo u čitavoj zemlji, a najčešće ni u regionu“, kazao je marketing direktor Delta sitija Dragan Perišić.

Kroz obilazak tri stanice i pod vođstvom specijaliziranih vodiča, mali posjetioci Piramida imaće priliku da iskuse očaravajuću civilizaciju drevnog Egipta, otkriju mumije, Tutankamona, posjete faraonov prijesto, istraže iskopavanje pijeska, tragaju za skrivenim blagom i dešifruju hijeroglife kroz najunikatnije interaktivne igre.

Glavna svrha edukativnog događaja je da podstakne zanimanje djece i da im podsticaj za prvi kontakt s drevnim Egiptom i njegovim arhitektonskim remek-djelima. “Živite s nama ovo nezaboravno iskustvo, istražite čarobni svijet drevnog Egipta i postanite i sami mali arheolog”, poručio je Perišić.

Bonus video: